Έτοιμη να κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η δήμαρχος του Παρισιού

Έτοιμη να κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η δήμαρχος του Παρισιού

Τρεις δεκαετίες μετά την υπόσχεση του Ζακ Σιράκ, η Αν Ινταλγκό δηλώνει ότι θα κάνει μια βουτιά στο καθαρό πια ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας

anne_hidalgo
Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, θα κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα τον Ιούλιο, μόλις πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και έναν χρόνο πριν από το άνοιγμα ζωνών κολύμβησης στον ποταμό που διασχίζει την γαλλική πρωτεύουσα.

Τον Ιούλιο, «θα κάνουμε μπάνιο στον Σηκουάνα», είπε η Ινταλγκό στην εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις ευχές για το νέο έτος. Κάλεσε μάλιστα τον περιφερειάρχη του Παρισιού Μαρκ Γκιγιόμ να την συνοδεύσει σε αυτήν την «ιστορική βουτιά περισσότερο από 30 χρόνια μετά την υπόσχεση του Ζακ Σιράκ».

Το 1990, ο τότε δήμαρχος του Παρισιού Ζακ Σιράκ, είχε υποσχεθεί ότι «θα κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα ενώπιον μαρτύρων» το 1993, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

«Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο, αλλά εμείς το καταφέραμε», είπε την Τετάρτη η δήμαρχος, η οποία είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2023 το άνοιγμα για το κοινό τριών περιοχών για κολύμπι το καλοκαίρι του 2025.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση είχε γίνει με την ευκαιρία της βουτιάς που είχαν κάνει στον ποταμό οι δύο αντιδήμαρχοι Αστικής Ανάπτυξης Εμανουέλ Γκρεγκουάρ και Αθλητισμού Πιερ Ραμπαντάν. Η Ινταλγκό είχε αποφύγει τότε να τους ακολουθήσει.

Το κολύμπι στον Σηκουάνα, το οποίο συνηθιζόταν προεπαναστατικά στο παρελθόν, απαγορεύτηκε το 1923, ενώ διεξάγονται περιπολίες για να αποτραπούν οι βουτιές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου και θα εγκαινιάσουν την επιστροφή των μπάνιων στον Σηκουάνα. Τα αγωνίσματα του τριάθλου και της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης θα εκκινήσουν από την γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ' που ενώνει το Γκραν Παλέ με τους Ενβαλίντ.

Ωστόσο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες το περασμένο καλοκαίρι κατά την διάρκεια των δοκιμών, εξαιτίας της ρύπανσης που προκλήθηκε από ασυνήθιστη θερινή βροχόπτωση.

Από το 2016, το γαλλικό κράτος και οι τοπικές αρχές της περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς έχουν επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να καταστήσουν τον Σηκουάνα και τον Μάρνη, τον κύριο παραπόταμό του, κατάλληλους για κολύμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Θα το τακτοποιήσω» είπε ο 50χρονος στην κόρη του και σκότωσε τον 33χρονο που τη βίαζε από τα 9 της

Νταλάρας κατά Ρέμου και Αργυρού: Η σύγκριση με Μπιθικώτση και τα σχόλια για «μπιφτέκια και λουκάνικα»

26χρονη καθηγήτρια έβαζε μαθητές να κρατάνε τσίλιες για να κάνει σεξ με 16χρονο - Τους κάλυπτε ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης