ΗΠΑ: Έξαλλος δικαστής με μάνα που άφησε τον σύζυγό της να βασανίσει μέχρι θανάτου τον 4χρονο γιο τους

ΗΠΑ: Έξαλλος δικαστής με μάνα που άφησε τον σύζυγό της να βασανίσει μέχρι θανάτου τον 4χρονο γιο τους

Έστειλε τη μάνα 42 χρόνια στη φυλακή και τον πατέρα 70 – Ο ιατροδικαστής είπε πως δεν είχε ξαναδεί παρόμοια βασανιστήρια σε παιδί

Mana_Teras_Gios
Μια 28χρονη μητέρα στην Ιντιάνα των ΗΠΑ θα περάσει αρκετές δεκαετίες στη φυλακή για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη δολοφονία του 4χρονου γιου της. Το άτυχο αγοράκι πριν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από τον πατέρα του λιμοκτονούσε, ξυλοκοπούνταν βάναυσα και κρατούνταν φυλακισμένο σε ένα σκοτεινό υπόγειο.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας LaPorte, Θωμάς Αλεβίζος, καταδίκασε την Μαίρη Γιόντερ σε 42 χρόνια φυλάκιση γιατί δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη δολοφονία του γιου της από τον σύζυγό της.

Η Γιόντερ τον Αύγουστο του 2023 ομολόγησε την ενοχή της στην κατηγορία παραμέλησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού.
Alan_Morgan
Ο Άλαν Μόργκαν υπέβαλε τον 4χρονο γιο του σε αδιανόητα βασανιστήρια για πολλούς μήνες μέχρι που το παιδί δεν άντεξε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του
 Ο πατέρας του αγοριού, ο Άλαν Μόργκαν, δήλωσε ένοχος το 2022 για πολλαπλά κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του φόνου του μικρού Τζούντα. Ο Αλεβίζος τον καταδίκασε σε 70 χρόνια φυλάκισης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τους εισαγγελείς, η Γιόντερ ομολόγησε ότι κακοποιούσε τον Τζούντα και το άλλο της παιδί. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν παρενέβη ή δεν επικοινώνησε με τις αρχές για να καταγγείλει τον σύζυγό της, ο οποίος υπέβαλλε τακτικά το παιδί σε απάνθρωπα βασανιστήρια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η Yoder είπε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της και ότι της έλειπε το «γλυκό της αγόρι» κάτι που εξόργισε τον δικαστή Αλεβίζο, ο οποίος απάντησε δείχνοντας στο δικαστήριο μια φωτογραφία από τον νεκρό Τζούντα λέγοντας: «Κοιτάξτε πώς έκαναν το παιδί. Απίστευτο».

Οι αρχές είχαν κληθεί στην οικεία των Γιόντερ και Μόργκαν στις 11 Οκτωβρίου 2021, όπου βρήκαν το μελανιασμένο και αιμόφυρτο γυμνό σώμα του Τζούντα τυλιγμένο σε μια κουβέρτα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο. Η Γιόντερ που ειδοποίησε την αστυνομία είπε ότι ο Μόργκαν είχε θυμώσει και είχε χτυπήσει τον Τζούντα.

Αδιανόητα βασανιστήρια
Οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Τζούντα κακοποιούνταν συστηματικά σωματικά και συναισθηματικά από τους γονείς του. Ο πατέρας ξυλοκοπούσε και τιμωρούσε τακτικά τον γιο του σε σημείο βασανισμού, τον κλείδωνε στο σκοτεινό υπόγειο της οικογένειας, γυμνό, για μέρες και του στερούσε φαγητό και νερό. Ο Μόργκαν έβαζε επίσης τακτικά μονωτική ταινία στο στόμα του Τζούντα.

Κλείσιμο
Οι κάμερες παρακολούθησης από το εσωτερικό του σπιτιού έδειξαν τον Μόργκαν στις 7 Οκτωβρίου 2021 να γρονθοκοπεί τον Τζούντα τουλάχιστον 13 φορές και στη συνέχεια να τον σηκώνει από το λαιμό, να τον ρίχνει στο πάτωμα και να τον αφήνει στο υπόγειο. Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο Μόργκαν να γρονθοκοπεί το παιδί τουλάχιστον 15 φορές στις 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη νεκροψία το άτυχο αγοράκι πέθανε από αμβλύ τραύμα στο κεφάλι το οποίο του προκάλεσε «μαζική» αιμορραγία.

«Δεν έχω δει κάτι χειρότερο», είπε ο ιατροδικαστής
Ο ιατροδικαστής σοκαρισμένος είπε πως στα 28 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει χειρότερο τραυματισμό παιδιού από αμβλύ αντικείμενο. Μάλιστα είπε πως ο 4χρονος Τζούντα είχε τραύματα σε όλο του το σώμα.

Στο εσωτερικό του σπιτιού, οι ερευνητές είπαν ότι το υπόγειο δεν είχε φώτα και βρήκαν μια τουαλέτα για μικρά παιδιά που μαθαίνουν να κάνουν την ανάγκη τους, παντελόνια εκπαίδευσης και μια κουβέρτα. Ολόκληρο το υπόγειο ήταν γεμάτο με περιττώματα και κομμάτια σκισμένης μονωτικής ταινίας.

Η θετή μητέρα του Τζούντα, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κηδεμονία του αγοριού λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, κατέθεσε στη δίκη λέγοντας απευθυνόμενη στη μητέρα του παιδιού: «Ήξερες ότι μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε και μας μισούσες για αυτό. Ήμασταν η οικογένειά του. Σας μισώ, επειδή θα μπορούσατε να τον είχατε σώσει. Πόσες φορές σου είπα να πάρω το παιδί και εσύ με αγνόησες;».

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Η MVP Ασημίνα «έσωσε» τον Ρομπ που έριξε και ένα ζεϊμπέκικο - Οι 4 υποψήφιοι προς αποχώρηση (βίντεο)

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και «Ο Μέγας Ανατολικός» - Είναι πορνογραφικό έργο;

Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του για τον γάμο ομοφύλων - Αντιμέτωποι με «πειθαρχία» υπουργοί που προβληματίζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης