Γερμανία: Μετά τους αγρότες ξεσηκώνονται και οι μηχανοδηγοί – Τριήμερες κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους

Γερμανία: Μετά τους αγρότες ξεσηκώνονται και οι μηχανοδηγοί – Τριήμερες κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα από σήμερα έως το Σάββατο – Δεν διαφαίνεται προοπτική συμφωνίας για τις συλλογικές συμβάσεις

germany_trains
Σε κλοιό κινητοποιήσεων φαίνεται ότι βρίσκεται η Γερμανία, καθώς μετά τους αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους, το συνδικάτο των μηχανοδηγών προχωρά στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία.

Απο σήμερα, έως το Σάββατο στη Γερμανία, τα προβλήματα σε σιδηροδρομικές μετακινήσεις και μεταφορές αναμένεται ότι θα είναι εκτεταμένα.

Χθες, Δευτέρα, το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε την προσφυγή των εργοδοτών κατά της απεργίας.

Σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Μηχανοδηγών (GDL), η εμπορευματική κίνηση θα σταματήσει απόψε στις 18:00 (τοπική ώρα), ενώ από τις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα παραλύσει σε μεγάλο βαθμό και η επιβατική κίνηση στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB) και στις άλλες εταιρίες. Η απεργία θα διαρκέσει έως τις 18:00 της Παρασκευής. Όμως τα δρομολόγια ωστόσο δεν αναμένεται να εξομαλυνθούν πλήρως πριν από το Σαββατοκύριακο.

Εκατομμύρια επιβάτες θα επηρεαστούν από τις κινητοποιήσεις

Κλείσιμο
Η DB ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Εργατικού Δικαστηρίου και παράλληλα σχεδιάζει να πυκνώσει τα εναπομείναντα δρομολόγιά της και να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα τρένα.

Όμως, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία διαδρομή, ενώ εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν εκατομμύρια επιβάτες. Στις περσινές κινητοποιήσεις, επισημαίνει η DB, ακυρώθηκε τουλάχιστον το 80% των δρομολογίων της εταιρίας και εκτιμάται ότι, εφόσον η απεργία δεν κριθεί παράνομη, η εικόνα θα είναι και τώρα αντίστοιχη.

Παράλληλα, για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική συμφωνίας των δύο πλευρών όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. Χθες οι εργοδότες κατέθεσαν νέα πρόταση, με την ελπίδα να ακυρωθούν οι κινητοποιήσεις. Όμως, οι εργαζόμενοι απέρριψαν την προσφορά, καθώς ζητούν μείωση των ωρών εργασίας από 38 σε 35 εβδομαδιαίως με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, αυξήσεις 555 ευρώ μηνιαίως και εφάπαξ «επίδομα πληθωρισμού». Οι εργοδότες από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι το αίτημα του ωραρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και κάλεσαν τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν αύριο σε νέες συνομιλίες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ενέδρα έστησαν στη Γεωργία ο σύντροφός της και ο φίλος του - Την έδεσαν με χειροπέδες πριν τη μαχαιρώσουν

Άγριο έγκλημα στη Σλοβακία: Σεφ ξερίζωσε την καρδιά της συντρόφου του - Ο πατέρας του είχε σκοτώσει δύο γυναίκες

Έκτη μέρα αγωνίας για τον Μπάμπη στο Μεσολόγγι - Τα χρωστούμενα και η τελευταία συνάντηση με τον 51χρονο χασάπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης