Μπιλ Κλίντον: Εισέβαλε στο Vanity Fair και απείλησε να μην δημοσιεύουν άρθρα για τον «καλό του φίλο» Επστάιν

Μπιλ Κλίντον: Εισέβαλε στο Vanity Fair και απείλησε να μην δημοσιεύουν άρθρα για τον «καλό του φίλο» Επστάιν

Ο ισχυρισμός ανήκει στην πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε τον Επστάιν και περιλαμβάνεται στα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας – Εκπρόσωπος του Κλίντον επανέλαβε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτα

epstein-clinton
Ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να εισέβαλε στην αίθουσα σύνταξης του Vanity Fair και να απείλησε το προσωπικό του περιοδικού να μην δημοσιεύσει άρθρα και πληροφορίες που ενοχοποιούσαν τον «καλό του φίλο» Τζέφρι Επστάιν σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τον παραπάνω ισχυρισμό έκανε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ – η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον Επστάιν για σεξουαλική κακοποίηση και ότι την υποχρέωσε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου - σε email που είχε ανταλλάξει το 2011 με τη δημοσιογράφο Σάρον Τσέρτσερ, η οποία την βοηθούσε να κλείσει συμφωνία για την έκδοση βιβλίου της.

Οι πληροφορίες για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο περιλαμβάνονται στα τελευταία στοιχεία που αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Γκρέιντον Κάρτερ, πρώην συντάκτης του Vanity Fair, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τζιούφρε, λέγοντας στην Daily Telegraph ότι «κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ».

Ο 77χρονος Κλίντον δεν απάντησε σχετικά με την υπόθεση του Vanity Fair, αλλά η εκπρόσωπός του επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή του ότι δεν γνώριζε «τίποτα» για τα εγκλήματα του Έπσταϊν και ότι δεν επισκέφτηκε το ιδιωτικό του νησί, όπως ισχυρίστηκε η Τζιουρφέ.
clinton-massage
Ο Μπιλ Κλίντον και μία από τα θύματα του Έπσταϊν
«Στον Κλίντον αρέσουν οι μικρές»

Σύμφωνα με δήλωση της Τζοάνα Σιόμπεργκ, ενός από τα θύματά του που περιλαμβάνεται στα έγγραφα αυτά, ο Επστάιν φέρεται να της είχε πει κάποτε ότι «στον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον αρέσουν οι μικρές».

Το 2019, ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου είπε ότι «δεν είχε μιλήσει με τον Επστάιν εδώ και πάνω από μια δεκαετία» και ότι «δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματα».

Κλείσιμο
Πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε ενοχή του Κλίντον βάσει των εγγράφων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο Επστάιν είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση και προαγωγή ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14 ετών και άνω. Το 2019 αυτοκτόνησε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμβόλαιο θανάτου στην Ημαθία: Πώς ένα Γεωργιανό ανδρόγυνο πλήρωσε 2.500 ευρώ για τον φόνο του γαμπρού τους

Το εγχειρίδιο του ΕΟΔΥ για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία - Τι θα γίνεται με τις απουσίες


Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες - «Έμειναν άφωνοι οι βουλευτές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης