Πόλεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός στον ισραηλινό στρατό για πιθανά αντίποινα της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός στον ισραηλινό στρατό για πιθανά αντίποινα της Χαμάς

Οι δυνάμεις μας προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι ανέφερε ο Χαγκάρι - «Επικίνδυνη εξέλιξη στον πόλεμο η δολοφονία, δεν θα μείνει ατιμώρητη», λέει η Χεζμπολάχ του Λιβάνου

Hagari
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει εστιάσει στην ήττα της Χαμάς όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σε σχέση με τις αναφορές για τη δολοφονία του αλ-Αρούρι.


Κλείσιμο
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το Channel 13 αναφέρουν ότι το Ισραήλ αναμένει αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης πιθανής εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς στα ισραηλινά εδάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ομιλία του τον Αύγουστο, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανέφερε ρητά ότι ο Λίβανος δεν θα ανεχθεί δολοφονίες στο έδαφός του από Ισραηλινούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy4ifvs3fwa9)


«Οποιαδήποτε δολοφονία σε λιβανικό έδαφος εναντίον Λιβανέζου Σύρου, Ιρανού ή Παλαιστινίου θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε στον Λίβανο να γίνει ένα νέο πεδίο δολοφονίας για το Ισραήλ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Μάλιστα, ο Νασράλα έχει προγραμματιστεί να δώσει μια ομιλία στη λιβανική δημόσια τηλεόραση αύριο.


«Επικίνδυνη εξέλιξη στον πόλεμο η δολοφονία, δεν θα μείνει ατιμώρητη», δηλώνει η Χεζμπολάχ

Η δολοφονία ανώτατων αξιωματούχων της Χαμάς στη Βηρυτό θεωρείται "σοβαρή επίθεση στον Λίβανο" και "επικίνδυνη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του εχθρού και του άξονα της αντίστασης", αναφέρει η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε αποψινή ανάρτησή της στο Telegram.

Η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι όπως και των άλλων μελών των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ "δεν θα μείνει αναπάντητη", δεσμεύτηκε η Χεζμπολάχ, σε αντίποινα για την ισραηλινή ενέργεια, προσθέτοντας ότι η αντίσταση "έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη". Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι η "δολοφονία" από το Ισραήλ του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς, στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού, "δεν θα μείνει ατιμώρητη".

"Το έγκλημα που συνιστά η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι στην καρδιά του νότιου προαστίου της Βηρυτού είναι σοβαρή επίθεση εναντίον του Λιβάνου (...) και δεν θα μείνει αναπάντητη ή ατιμώρητη", δηλώνει η σιιτική οργάνωση, η οποία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο.




Ειδήσεις σήμερα:

Ρώσικο πετρέλαιο: «Αόρατα» τάνκερ βγάζουν δισ. δολάρια στον Λακωνικό κόλπο - Τι κάνουν οι έλληνες εφοπλιστές

Θωμαΐδης: Γιορτές στην Αθήνα με κορωνοϊό και κόκα, εκτοξεύτηκε το φορτίο στα λύματα

Η κάθοδος των Αλβανών στη Θεσσαλία τον 14ο αιώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης