Πλένκοβιτς για Κροάτες χούλιγκαν: «Όλοι είναι στα σπίτια τους, να μην ξανακάνουν τα ίδια»

Πλένκοβιτς για Κροάτες χούλιγκαν: «Όλοι είναι στα σπίτια τους, να μην ξανακάνουν τα ίδια»

Ο Κροάτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον επαναπατρισμό των συλληφθέντων από τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Andrej_Plenkovic
Εκτός φυλακής είναι πλέον και οι 105 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία οδήγησαν στην δολοφονία του οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε την Πέμπτη (21/12) ότι «όλοι οι Κροάτες οπαδοί που κρατήθηκαν στην Ελλάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους αύριο (22/12)», με το μήνυμα του να είναι «να μην ξαναπάμε τα ίδια πράγματα».

«Όπως κάνουμε πάντα για όλους τους πολίτες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από το ποιοι και τι είναι, ασχοληθήκαμε και τους παρέχουμε προξενική προστασία και νομική βοήθεια, αυτή τη φορά είχαμε ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, του υπουργού Εξωτερικών και της Δικαιοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κυβέρνησης.

«Η απόφαση ελήφθη», είπε και συμπλήρωσε ότι «από σήμερα (21/12) 102 από τους 102 Κροάτες πολίτες που βρίσκονταν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας αύριο (22/12) ».

Εξετάζεται η απαγόρευση εισόδου των Κροατών χούλιγκαν στα γήπεδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία προχωρά σε αίτημα απαγόρευσης της παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Κροατία για τα μέλη της ομάδας οπαδών Bad Blue Boys. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την επιστροφή των εν λόγω οπαδών από την Ελλάδα, όπου κρατούνταν μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με κροατικό μέσο ενημέρωσης, ο Božinović, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι η αστυνομία θα υποβάλει σύντομα αιτήματα στα δικαστήρια για την επιβολή απαγορεύσεων στα άτομα αυτά. Οι προτεινόμενες απαγορεύσεις, οι οποίες απευθύνονται στα μέλη των Bad Blue Boys που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθερα, θα μπορούσαν να διαρκέσουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Ο Božinović αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη διεθνή αστυνομική συνεργασία για τη συλλογή πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στους οπαδούς.

Το βήμα αυτό υποδηλώνει μια συντονισμένη προσπάθεια των κροατικών αρχών να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στις αθλητικές εκδηλώσεις, ιδίως μετά τα επεισόδια των Κροατών στο εξωτερικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο 24χρονος στην Πράγα έψαχνε αίθουσα-αίθουσα τα θύματά του - Τι έγραφε στο ημερολόγιό του πριν το μακελειό

Μετά από 6 χρόνια εξαφάνισης, ο έφηβος Άλεξ Μπάτι αποκαλύπτει γιατί το έσκασε από τη μητέρα του που τον απήγαγε

Σάλος στη Ρωσία για «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Μόσχα ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης