Πούτιν: Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης

Πούτιν: Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο απέναντι στον «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης

Η Μόσχα αποτελούσε τον μοναδικό εγγυητή της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος - Οι ΗΠΑ έσυραν την Ευρώπη να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία στα ουκρανικά εδάφη πρόσθεσε

putin_arthro
Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και διατηρεί τις στρατηγικές της δυνάμεις στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας καθώς η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του τομές της άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ότι όλες οι προσπάθειες για την επιβολή στρατηγικής ήττας στην Ρωσία έχουν καταρρεύσει. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Μόσχα αποτελούσε τον μοναδικό εγγυητή της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας αντέδρασε στην σύρραξη στην Ουκρανία ταχύτερα από την αμυντική βιομηχανία της Δύσης, συνέχισε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν εμπλέκεται στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε πόλεμο με την Ευρώπη. Ακολούθως, κατηγόρησε τη Δύση για την απουσία σχέσεων με τη Ρωσία, λέγοντας πως «δεν μας άφησε καμία ευκαιρία για να το κάνουμε», ενώ στράφηκε και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως υποχρέωσαν την Ευρώπη και τη Ρωσία να αντιπαρατεθυούν στο έδαφος της Ουκρανίας. 

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ πως «ψεύδεται σε κάθε βήμα που κάνει», παρατηρώντας αύξηση των δραστηριοτήτων της Συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε κατά την ίδια συνάντηση ότι η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή τανκς κατά 5,6 φορές από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ότι έχει δημιουργήσει ναρκοπέδια έκτασης 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μήκος 2.000 χιλιομέτρων της γραμμής του μετώπου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεθυσμένος 75χρονος κινούνταν αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, παραβίασε κόκκινα και έφτασε έως την Παλλήνη

Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα ο Μητσοτάκης: Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση


Ήμουν δίπλα του όταν πέθανε, έπιασα τα χέρια του και ήταν παγωμένα, είπε η Άννα Φλωρινιώτη για τον αδερφό της, Νίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης