Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, λέει νέα έρευνα

Οι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, λέει νέα έρευνα

Το 49% των ερωτηθέντων λέει ότι ήταν λάθος η αποχώρηση - Οι Βρετανοί θέλουν στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

bregret_mak
Μετανιώνουν για το Brexit οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου think tank "British Future". Τα στοιχεία αναφέρουν, ότι το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ήταν λάθος η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 36% δηλώνει ακόμα υπέρ ενώ το 15% δεν γνωρίζει.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 52% της κοινής γνώμης θα ήθελε τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, ενώ μόνο το 12% λέει ότι θα έπρεπε να έχει πιο μακρινές σχέσεις και το 27% τάσσεται υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, το 61% των πολιτών τάσσεται πλέον υπέρ της στενότερης συνεργασίας με την ΕΕ τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και σε θέματα επιστήμης και έρευνας. Περίπου το 68% υποστηρίζει τη στενότερη συνεργασία σε θέματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας, το 57% στις τελωνειακές ρυθμίσεις και το 57% στη διεθνή υγεία.

Στην ερώτηση ποια σχέση θεωρούν πιο σημαντική για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) κατέταξαν την ΕΕ στην πρώτη θέση, πάνω από τις ΗΠΑ (27%) και την Κοινοπολιτεία (25%).

Η έκθεση αναφέρει: «Η πλειοψηφία στηρίζει να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του 2016 που ψήφισαν το Leave (56%) όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του Remain (73%), καθώς και μεταξύ των υποστηρικτών των Συντηρητικών (61%) και των υποστηρικτών των Εργατικών (68%). Είναι σημαντικό ότι η υποστήριξη για να πέσουν οι τόνοι ήταν σταθερή: περίπου έξι στους 10, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που είχαν δικαίωμα ψήφου κατά τη στιγμή του δημοψηφίσματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτός θάνατος για 50χρονο στη Βραζιλία, τον έκαψε ζωντανό η σύζυγός του - Πολύ σκληρό βίντεο

Επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικο bazaar για τα αδέσποτα έκανε ο Κασσελάκης - Δείτε βίντεο


Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις για την οπαδική βία - Παρών στη σύσκεψη στο Μαξίμου και ο διοικητής της ΕΥΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης