Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 Ρίχτερ στο Βανουάτου - Ανησυχία για τσουνάμι
Ο σεισμός σημειώθηκε στη θάλασσα και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ, με επίκεντρο περίπου 23 χλμ νότια της πόλης Ισάνγκελ, σύμφωνα με το USGS
Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα τη θαλάσσια περιοχή νότια του αρχιπελάγους του Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS), ενεργοποιώντας το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι στις ακτές στην περιοχή.
Ο σεισμός σημειώθηκε στη θάλασσα στις 14:56 ώρα Ελλάδας και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ, με επίκεντρο περίπου 23 χλμ νότια της πόλης Ισάνγκελ, σύμφωνα με το USGS.
Το Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ ανέφερε ότι κύματα τσουνάμι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, κατά μήκος των ακτών του Βανουάτου και της Νέας Καληδονίας.
Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 7 βαθμούς και με εστιακό βάθος 10 χλμ. Νωρίτερα είχε δώσει εκτίμηση 6,6 βαθμών.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.