ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί μπλόκαραν το νέο στρατιωτικό πακέτο 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί μπλόκαραν το νέο στρατιωτικό πακέτο 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Αντέδρασαν για τον αποκλεισμό των μεταρρυθμίσεων για τη μετανάστευση

ukraine_soldiers
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και το Ισραήλ, απορρίπτοντας τις σχετικές εκκλήσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν, εν μέσω οργής για τον αποκλεισμό των μεταρρυθμίσεων για τη μετανάστευση που είχαν απαιτήσει ως μέρος του πακέτου.

Ο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για ολέθριες συνέπειες για το Κίεβο - και για ένα «δώρο» στον Βλαντιμίρ Πούτιν - αν το Κογκρέσο δεν περάσει το μέτρο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 61 δισ. δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Ρωσία κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και βοήθεια για το Ισραήλ και τη Γάζα.

«Είναι πρόθυμοι να γονατίσουν κυριολεκτικά την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης και να βλάψουν την εθνική μας ασφάλεια στη διαδικασία», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Το σύνολο της μειοψηφίας των 49 Ρεπουμπλικάνων στην άνω βουλή καταψήφισε την πρόταση, επισημαίνοντας την έλλειψη κυβερνητικής δράσης για τους περίπου 10.000 μετανάστες που περνούν καθημερινά από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

«Όλοι ήταν πολύ, πολύ ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Τώρα είναι η στιγμή», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφορντ, επικεφαλής διαπραγματευτής των Ρεπουμπλικανών σε θέματα μετανάστευσης και συνόρων, στο Fox Business πριν από την ψηφοφορία. «Έχουμε χάσει εντελώς τον έλεγχο στα νότια σύνορα και είναι καιρός να το λύσουμε αυτό».

Επικαλούμενος τη βοήθεια προς το Ισραήλ, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς καταψήφισε επίσης το νομοσχέδιο, το οποίο χρειαζόταν 60 ψήφους για να περάσει.

Κλείσιμο
Ο Μπάιντεν έχει προηγουμένως παρακαλέσει τους Ρεπουμπλικάνους για το πακέτο, προειδοποιώντας ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επιτρέψει στη Μόσχα να επιτεθεί και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να παρασύρει τα αμερικανικά στρατεύματα σε πόλεμο.

«Εάν ο Πούτιν καταλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί», δήλωσε ο Αμερικανος πρόεδρς, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται χειμωνιάτικο σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας από αύριο - Δείτε πού θα βρέχει

Οι 10 αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο - Ποιοι ευνοούνται με τις εξαιρέσεις στη φορολόγηση των επαγγελματιών


Διακήρυξη Μητσοτάκη - Ερντογάν: Συμφωνία να αποφευχθούν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης