Σκόπια: «Όχι» από τον Στέβο Πεντάροφσκι για νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας

Σκόπια: «Όχι» από τον Στέβο Πεντάροφσκι για νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας

Δήλωσε μονολεκτικά ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος - Όλα εξαρτώνται από τη στήριξη των πολιτών και των κομμάτων προς το πρόσωπό του αναφέρει το γραφείο του

-stebo-pentarofski
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα αυτό, στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Πεντάροφσκι, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν σκέφτεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε μονολεκτικά: "Όχι".

Ωστόσο, λίγο μετά τη μονολεκτική του αυτή απάντηση, το Γραφείο του Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να ειπωθεί εάν αυτός θα είναι ή όχι εκ νέου υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα και πως όλα εξαρτώνται από τη στήριξη των πολιτών και των κομμάτων προς το πρόσωπό του.

Η απάντηση αυτή του Πεντάροφσκι φέρεται να προκάλεσε κάποια πολιτική αναταραχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεδομένου ότι αυτός είναι ένα από τα φαβορί για να λάβει το χρίσμα.

Το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE ανέφερε ότι θα αναδείξει τον υποψήφιό του σε κομματική εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 2024.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου 2024 και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος (αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο), αυτός θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου 2024 και θα συμπέσει με τις τακτικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε εκλεγεί πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί στη χώρα τον Μάιο του 2019, ως κοινός υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του νυν πρωθυπουργού Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι. Ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει στις εκλογές εκείνες της υποψήφιας του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε ο δολοφόνος της 43χρονης - Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Μήνυμα Ερντογάν σε ΗΠΑ: Δώστε μας F-16 και η Άγκυρα θα ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η έφηβη όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε κρατώντας αγκαλιά το σκυλάκι της περιγράφει όσα έζησαν - «Την ταΐζαμε αποφάγια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης