Ντουμπάι - Αιχμή Κέρι κατά Τραμπ: Μπορεί να αποσύρθηκε από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο αμερικανικός λαός όμως δεν το έκανε

Ντουμπάι - Αιχμή Κέρι κατά Τραμπ: Μπορεί να αποσύρθηκε από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο αμερικανικός λαός όμως δεν το έκανε

«Οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν για την κλιματική αλλαγή, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις εκλογές του επόμενου έτους» τόνισε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Ντουμπάι

john_kerry1
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κλιματική Κρίση Τζον Κέρι παρουσίασε στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι σχέδιο διεθνούς δέσμευσης για την πυρηνική σύντηξη δηλώνοντας ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμης σημασίας πυλώνα του ενεργειακού μέλλοντος του κόσμου.

Επικρίνοντας σαφώς την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για το Κλίμα τόνισε τα εξής: «Παρόλο που αποσύρθηκε από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο αμερικανικός λαός δεν το έκανε»

«Οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν για την κλιματική αλλαγή, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις εκλογές του επόμενου έτους» πρόσθεσε.

Κλείσιμο

Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι στο σχέδιο συμμετέχουν 35 χώρες. Εστιάζει στην έρευνα και την ανάπτυξη, σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ρυθμιστική διαδικασία.

«Υπάρχει η δυνατότητα η σύντηξη να αποτελέσει επανάσταση στον κόσμο μας», δήλωσε ο Τζον Κέρι στην COP28.

Η πυρηνική σύντηξη, αντίθετα με την σχάση, συνίσταται στην συνένωση δύο ελαφρών πυρήνων για τον σχηματισμό ενός βαρύτερου πυρήνα.

Η αντίδραση αυτή είναι που τροφοδοτεί τα αστέρια, όπως ο Ηλιος. Χάρη στις συνθήκες ακραίας θερμότητας και πίεσης που κυριαρχούν εκεί, τα άτομα του υδρογόνου ενώνονται για να σχηματίσουν βαρύτερα άτομα ηλίου, εκλύοντας κολοσσιαία ποσότητα ενέργειας.

Στην Γη, αυτή η διαδικασία μπορεί να επιτευχθεί με την βοήθεια πανίσχυρων λέιζερ ή μαγνητών.

Η σύντηξη παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την σχάση: δεν υπάρχει κανένα ρίσκο πυρηνικού ατυχήματος και τα απόβλητα που δημιουργούνται είναι πολύ λιγότερα.

Η διαδικασία δεν εκλύει αέρια υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία υπέγραψαν στις 8 Νοεμβρίου συμφωνία συνεργασίας για την πυρηνική σύντηξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε την 43χρονη

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking - Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», απαντά ο Κολυδάς στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης