Τουρκία: Επίσημη επίσκεψη Ερντογάν αύριο στο Κατάρ
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι
Επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, παραγματοποεί σήμερα και αύριο, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Βασικό αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Γάζα.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες.
Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν και Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θέμα που αναμένεται να θέσει ο Ερντογάν στην Ντόχα, ενώ το Κατάρ από την πλευρά του διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.