Έρευνα: Οι Millennials θέλουν μισό εκατομμύριο δολάρια ετησίως για να είναι ευτυχισμένοι

Έρευνα: Οι Millennials θέλουν μισό εκατομμύριο δολάρια ετησίως για να είναι ευτυχισμένοι

Πρόκειται για υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που έχουν ανάγκη οι άλλες γενιές - Έρευνα του ινστιτούτου «The Harris Poll» σε δείγμα 2.000 Αμερικανών, ηλικίας 18 και άνω

millenials
Για να βιώσουν ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι οι «millennials » στις ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν στην τσέπη τους το ποσό των 525 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο «The Harris Poll», σε δείγμα δύο χιλιάδων Αμερικανών, ηλικίας 18 και άνω.

Το ποσό της ευτυχίας για τη νέα γενιά είναι υπερδιπλάσιο απ' αυτό που δηλώνουν ότι έχουν ανάγκη οι μεγαλύτεροι τους σε ηλικία, πως αναφέρει ο ιστότοπος «Business Insider».  Οι χρηματικές απαιτήσεις των νέων πιθανότατα οφείλονται στο κόστος φροντίδας των παιδιών- αν έχουν οικογένεια- και στέγασης. Αλλά το ποσό αυτό είναι σαφώς υψηλότερο απ' υτό που θέλουν τόσο οι παλαιότερες όσο και οι νεότερες γενιές, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Empower» δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε τον Αύγουστο, σε δείγμα 2.034 Αμερικανών, ηλικίας 18 ετών και άνω. Η ερώτηση ήταν εάν πιστεύουν ότι υπάρχει ένα τίμημα για την ευτυχία. Ο μέσος Αμερικανός υποστήριξε ότι για να νιώσει ευτυχισμένος χρειάζεται ετήσιο μισθό ύψους 284.167 δολαρίων ενώ για τους millennials, το ποσό αυτό άγγιζε το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Οι «millennials», που στα ελληνικά συνήθως ο όρος αποδίδεται ως «τα παιδιά της χιλιετίας», γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’80 και ενηλικιώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είναι αυτοί που βίωσαν την παγκόσµια οικονοµική κρίση του 2008 και κλήθηκαν να αντιµετωπίσουν τα προβλήματα που «γέννησε» η παγκοσµιοποίηση.

Κλείσιμο
Για την «γενιά Ζ» (όσοι γεννήθηκαν από το 1995 έως το 2015), οι ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι, με ετήσιο μισθό 128.000 δολάρια θα ήταν ευτυχισμένοι, ενώ η γενιά Χ «Gen X» (όσοι γεννήθηκαν από το 1965 έως το 1979) θα ένιωθε ικανοποιημένη και χαρούμενη με 130.000 δολάρια ετησίως. Τέλος, οι «baby boomers» (όσοι γεννήθηκαν από τo 1946 έως τo 1964), εκτιμούν πως το τίμημα της ευτυχίας φθάνει τα 124.000 δολάρια.

«Κάθε άτομο μπορεί να έχει διαφορετική κοσμοθεωρία για το πραγματικό τίμημα της ευτυχίας, ωστόσο γεγονός είναι για πολλούς Αμερικανούς είναι μία δύσκολη περίοδος και ιδιαίτερα για τους millennials σε ότι αφορά την οικονομία. Η πρόσφατη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν ήταν αρκετή για να αισθανθούν ανακούφιση οι Αμερικανοί καταναλωτές. Όπως ανέφερε πρόσφατα το «Business Insider», η οικονομική ευημερία των «millennials» έχει κατρακυλήσει, σύμφωνα με έρευνα του δείκτη ευημερίας της εταιρείας «Morning Consult».

Ενώ η βαθμολογία ευημερίας των «baby boomers» ( αυξήθηκε στο 4,04 από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023, η βαθμολογία των «millennials» μειώθηκε στο 0,94. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σχολιάζουν οι δημοσκόποι. Οι bαby boomers (όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1946 - 1964) είναι ηρώτη εξ' ολοκλήρου μεταπολεμική γενιά. Μια γενιά επαναστατική, η οποία αμφισβητεί το παραδοσιακό κατεστημένο και επιζητεί καινοτομίες και αλλαγές. Είναι η γενιά των Χίπηδων, του Μάη του 68’ του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα εκείνη που έζησε την κορύφωση του «Ψυχρού Πολέμου».

Επιπλέον, μια πρόσφατη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι οι millennials είναι η μόνη γενιά όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις σε αποπληρωμές πιστωτικών καρτών που υπερβαίνουν τα προ πανδημικά επίπεδα. Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος , Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε τις οικονομικές πιέσεις που πιέζουν ασφυκτικά το καταναλωτικό κοινό.

«Οι ενέργειές μας έχουν επιλύσει το πρόβλημα στις αλυσίδες εφοδιασμού βοηθώντας να μειωθεί ο πληθωρισμός στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Αλλά έχουμε ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνουμε: οι τιμές είναι ακόμα πολύ υψηλές για πάρα πολλές οικογένειες.», τόνισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Με τρέιλερ 8 δευτερολέπτων οι «11» προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου ονόματος στο κόμμα Χαρίτση - Αχτσιόγλου

Φόβος για την Αγία Σοφία αν εκδηλωθεί μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο Λέκκας

«Ελπίζω σε μία νέα εποχή στις σχέσεις μας» λέει ο Ερντογάν - Οι λεπτομέρειες της επίσκεψής του στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης