Βασιλιάς Κάρολος: Η γραβάτα του με την ελληνική σημαία έγινε κόμπος στον λαιμό του Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η γραβάτα του με την ελληνική σημαία έγινε κόμπος στον λαιμό του Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το «μήνυμα» του βασιλιά κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα - Οι ερμηνείες για τη στιλιστική του επιλογή - Από τον Οίκο Παγώνη η περίφημη γραβάτα

karolos-sunak-11223
Εξωλεκτικό μήνυμα με πολιτικές προεκτάσεις ή... ενδυματολογική επιλογή; Παραπομπή στις ελληνικές του ρίζες ή, απλά, η αγαπημένη του γραβάτα; Την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα πίσω από τη γραβάτα με την ελληνική σημαία, που φορούσε ο βασιλιάς Κάρολος στη συνάντησή του με τον Ρίσι Σούνακ, στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Κρίση, η ελληνική κοινή γνώμη έχει ήδη εκλάβει την κίνηση του μονάρχη ως έμμεση αποδοκιμασία του Βρετανού πρωθυπουργού και ταυτόχρονη στήριξη στο αίτημα της Αθήνας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μην μπορώντας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», λόγω της βασιλικής του ιδιότητας, να κάνει μια ανοιχτή πολιτική δήλωση αποδοκιμασίας του Σούνακ, ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' χρησιμοποίησε τον ενδυματολογικό κώδικα, για να περάσει το μήνυμά του -κάτι που, συχνά πυκνά, επέλεγε να κάνει και η προκάτοχος του βρετανικού θρόνου, βασίλισσα Ελισάβετ.

Και δεν ήταν μόνο στη συνάντηση με τον Σούνακ, αλλά και στην ομιλία του από το βήμα της Διάσκεψης, που ο Κάρολος έστειλε μήνυμα με τη γαλανόλευκη γραβάτα.


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

King Charles puts on BRAVE FACE in public outing after tumultuous week for royals


karolos-sunak-1
Φωτογραφία: Chris Jackson, Getty Images/Ideal Image
karolos-sunak-12
Το σύντομο τετ α τετ του Καρόλου με τον Ρίσι Σούνακ Φωτογραφία: Chris Jackson, Getty Images/Ideal Image


Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που επιλέγει να «μιλήσει» με μια γραβάτα (αλλά και ένα μαντήλι στο πέτο) σε γαλανόλευκες αποχρώσεις, όταν ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας. Ο Κάρολος το έχει... διαπράξει και στο παρελθόν, αλλά, από την άλλη, έχει φορέσει αυτή τη γραβάτα και σε άσχετες με την Ελλάδα περιστάσεις. Σύμφωνα, δε, με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλείται ο «Guardian», η γραβάτα του Καρόλου προέρχεται από τον περίφημο Οίκο Παγώνη (Pagoni Maison Des Cravates) στο Κολωνάκι.

Όποιο κι αν ήταν το μήνυμα του Καρόλου, πάντως, κατάφερε να το «περάσει» ακόμα και μέσα από τα social media του Βρετανού πρωθυπουργού. Μην έχοντας, προφανώς, άλλη επιλογή, παρά να τηρήσει το πρωτόκολλο και την αστική ευγένεια που «ξέχασε», όταν ακύρωνε την προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα απ' όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο Ρίσι Σούνακ «ανέβασε» στο Twitter τη φωτογραφία του με τον βασιλιά.

Κλείσιμο


Κάπως έτσι, το ελληνικό «μήνυμα» του Καρόλου... ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας πολύ πιο πέρα από το Ντουμπάι, όπου διεξάγεται η COP28. Και αυτό δεν μπορεί, παρά να ικανοποιεί την Αθήνα...

Ειδήσεις σήμερα:

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Πρώην παράγοντας του μπάσκετ ο αρχηγός της οργάνωσης που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ

Καβάλα: 61χρονος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του γιου του - «Παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης