Γάζα: 85χρονη όμηρος είπε στον επικεφαλής της Χαμάς ότι πρέπει να «ντρέπεται» όταν τον συνάντησε σε τούνελ

Γάζα: 85χρονη όμηρος είπε στον επικεφαλής της Χαμάς ότι πρέπει να «ντρέπεται» όταν τον συνάντησε σε τούνελ

Ο Γιαχία Σινουάρ «δεν απάντησε, ήταν σιωπηλός» τόνισε η 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτζ που ήταν από τους πρώτους ομήρους που απελευθερώθηκαν στις 23 Οκτωβρίου

yocheved-lifshitz-arthrou
Μια 85χρονη Ισραηλινή ακτιβίστρια για την ειρήνη που απήχθη από τη Χαμάς και αργότερα απελευθερώθηκε, περιέγραψε πώς αντιμετώπισε τον αρχηγό της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε μια σήραγγα της Γάζας και του είπε ότι θα έπρεπε να «ντρέπεται» για τον ρόλο του στη σφαγή 1.200 Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου.

Η Γιοσεβέντ Λίφσιτζ, η οποία απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι συνάντησε τον Σινουάρ σε ένα τμήμα του δικτύου τούνελ της Χαμάς όπου κρατούνταν αιχμάλωτη, όπως μεταδίδει η Guardian.

«Ο Σινουάρ ήταν μαζί μας τρεις με τέσσερις ημέρες αφότου φτάσαμε. Τον ρώτησα πώς δεν ντρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο σε ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει την ειρήνη όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Λίφσιτζ. «Δεν απάντησε», πρόσθεσε. «Ήταν σιωπηλός».

Η Λίφσιτζ, είχε προηγουμένως περιγράψει τις σκηνές φρίκης που έζησε στις 7 Οκτωβρίου. Μετά την απελευθέρωσή της δήλωσε: «Έγιναν ανεξέλεγκτοι στο κιμπούτς μας. Ανατίναξαν τον φράχτη, αυτόν τον ειδικό φράχτη που κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί, αλλά δεν βοήθησε σε τίποτα».

Κλείσιμο
«Όχλος κατέκλυσε τα σπίτια μας. Χτύπησαν ανθρώπους, πήραν κάποιους ομήρους. Δεν έκαναν διάκριση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. Ήταν πολύ οδυνηρό. Μας έφεραν στην είσοδο των σηράγγων. Φτάσαμε στο τούνελ και περπατήσαμε για χιλιόμετρα σε βρεγμένο χώμα. Υπάρχει ένα γιγαντιαίο σύστημα τούνελ, σαν ιστός αράχνης» είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις της η Λίφσιτζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης