Αμετανόητος ο Σούνακ, επιμένει στις απρέπειες: «Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πρέπει να τηρούνται»

Αμετανόητος ο Σούνακ, επιμένει στις απρέπειες: «Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πρέπει να τηρούνται»

Έχει χάσει τα λογικά του, είπε για τον Σούνακ ο Στάρμερ - Όταν έγινε ξεκάθαρο πως ήθελε (ο κ. Μητσοτάκης) να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση, είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο

sunak_1_arthro
Συνέχεια στις απρεπείς δηλώσεις έδωσε την Τετάρτη ο Ρίσι Σούνακ, αναφορικά με το θέμα ακύρωσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια καθιερωμένης συνεδρίασης στη Βουλή, όπου καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στο τραπέζι ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος ρώτησε τον Σούνακ γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση». Μάλιστα, ο Στάρμερ συμπλήρωσε πως ο Σούνακ «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό», αποδεικνύοντας πως, τελικά... «έχει χάσει τα λογικά του!» (he has lost his marbles, ήταν η φράση που χρησιμοποίησει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης). 



Κλείσιμο
Για να απαντήσει ο Σούνακ πως «ασφαλώς η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει (ο κ. Μητσοτάκης) την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση».



Και κατέληξε, με αιχμή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό πως αθέτησε δήθεν δέσμευση να μην ανακινήσει το θέμα των Γλυπτών, λέγοντας πως «όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται».


Ειδήσεις σήμερα:

«Δε θέλω να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου, ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους» κατέθεσε η μητέρα της Έμμας

Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Πιρς Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα Γλυπτά»


Με βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προειδοποιεί η Ελλάδα την Αλβανία για την υπόθεση Μπελέρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης