Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Τουρκία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία «μόλις αυτό είναι δυνατό».
«Η Σουηδία τήρησε τις υποσχέσεις της και τώρα έχει έρθει η ώρα για την Τουρκία να οριστικοποιήσει τη διαδικασία ένταξης» αυτής της χώρας, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ζήτησε επίσης να παραταθεί η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πρόκειται να λήξει αύριο, Τρίτη. «Καλώ για μια παράταση της εκεχειρίας, η οποία θα επιτρέψει να παρασχεθεί περισσότερη βοήθεια στους πληθυσμούς που την έχουν μεγάλη ανάγκη και να επιτευχθεί η απελευθέρωση άλλων ομήρων», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.