Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεύτερη ημέρα αγωνίας για τους ομήρους - «Η Χαμάς απελευθέρωσε έναν Ρώσο μετά από αίτημα του Πούτιν»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεύτερη ημέρα αγωνίας για τους ομήρους - «Η Χαμάς απελευθέρωσε έναν Ρώσο μετά από αίτημα του Πούτιν»

Η Αίγυπτος παρέλαβε τους καταλόγους των 13 Ισραηλινών και των 39 Παλαιστινίων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα

omiri_2
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα περίπου στις 16:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ότι παρέλαβε τους καταλόγους με τα ονόματα των 13 ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από την Χαμάς καθώς και των 39 Παλαιστινίων που αποφυλακιστούν από τις ισραηλινές φυλακές, κατά την τρίτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της, η Χαμάς απειλεί με καθυστέρηση στην τρίτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν ενώ το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες εμποδίζουν την είσοδο βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό συνέβη πριν από περίπου μία ώρα στον δρόμο που οδηγεί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ένα σημείο ελέγχου της Χαμάς μπλόκαρε τα φορτηγά που παρέδιδαν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους. Για τη Χαμάς, οι κάτοικοι της Γάζας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα», γράφει ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT) σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Η Χαμάς απελευθέρωσε έναν Ρώσο όμηρο μετά από αίτημα του Πούτιν»

Η Jerusalem Post ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Κυριακής 26/11, η Χαμάς απελευθέρωσε έναν Ισραηλινορώσο που κρατούνταν όμηρος στη Γάζα. Και πρόκειται για κίνηση μετά από παρέμβαση και αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά, οι τρομοκράτες της Χαμάς σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το έκαναν αυτό «ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε εκτίμηση της ρωσικής θέσης για την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης».

120 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μπήκαν στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο

Στο μεταξύ Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

Για πρώτη φορά θα απελευθερωθούν Αμερικανοί

Παράλληλα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα σε αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα ότι ενδέχεται ένας Αμερικανός υπήκοος να συγκαταλέγεται στους ομήρους που θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι Αμερικανοί θα απελευθερωθούν σήμερα. Τουλάχιστον ένας Αμερικανός θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ποιος/α θα είναι ή ότι σίγουρα αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι να δούμε έναν Αμερικανό να βγαίνει από τη Γάζα με ασφάλεια και να φτάνει στα αγαπημένα του πρόσωπα, δεν θα έχουμε πλήρη επιβεβαίωση», τόνισε.

Το CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι «για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε ισχύ η προσωρινή εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ένας Αμερικανός υπήκοος αναμένεται να είναι μεταξύ των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν» σήμερα.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους Ισραηλινούς ομήρους έχουν διπλή υπηκοότητα ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ημέρα (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου) απελευθέρωσης ομήρων και αιχμαλώτων εξελίχθηκε ομαλά ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 25 Νοεμβρίου) σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση και αντί να γίνει η παράδοση το απόγευμα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή Ισραήλ για το σχόλιο του Ιρλανδού πρωθυπουργού μετά την απελευθέρωση της 9χρονης ομήρου της Χαμάς

Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Καλά στην υγεία του ο διασωθείς ναυτικός - Αγωνία για τα άλλα 13 μέλη του πληρώματος

Σε διαβουλεύσεις για τη νέα ΚΟ «6 συν 6» και «Ομπρέλα» - Πρεμιέρα με εναλλακτικό σχέδιο στον προϋπολογισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης