Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν μπορεί να επισκεφθεί την Αίγυπτο σύντομα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα
Σκοπός να συζητήσει για την απομάκρυνση ασθενών από τη Γάζα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μπορεί να ταξιδέψει σύντομα στην Αίγυπτο για να συζητήσει τρόπους να επιταχυνθεί η απομάκρυνση ασθενών από τη Γάζα και άλλα μέτρα, μετέδωσε το Haberturk και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από ταξίδι στην Αλγερία, ο Ερντογάν φέρεται ότι δήλωσε πως ο ισλαμικός κόσμος οφείλει να δράσει με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης στη Γάζα.
«Μπορεί να κανονίσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε. «Θα μιλήσουμε για τι είδους βήματα μπορούν να γίνουν και πώς μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την απομάκρυνση ασθενών». Πολλοί ασθενείς από τη Γάζα έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τουρκία μέσω Αιγύπτου.
Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να δράσει σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και να είναι «μια γροθιά» για τη Γάζα. «Όταν αυτή η γροθιά χτυπήσει το τραπέζι με όλη της τη δύναμη, δεν θα είναι δυνατό για το Ισραήλ να συνεχίσει την κατοχή ή την καταπίεση».
Προσπάθειες πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, να παραδοθεί επαρκής βοήθεια στη Γάζα και να ανοικοδομηθεί η πόλη, χρησιμοποιώντας οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, τόνισε επίσης.
«Πρέπει να αναγκάσουμε το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του», κατέληξε.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας