Ο Χαβιέρ Μιλέι μίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο είχε αποκαλέσει «εκπρόσωπο του διαβόλου στη Γη»

Ο Χαβιέρ Μιλέι μίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο είχε αποκαλέσει «εκπρόσωπο του διαβόλου στη Γη»

Ο 53χρονος οικονομολόγος είχε βρίσει χυδαία στον παρελθόν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για τις «κομμουνιστικές» ιδέες του

Javier-Milei-Pope-arthroy
Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, που τα προηγούμενα χρόνια είχε εξαπολύσει αρκετές λεκτικές επιθέσεις εναντίον του συμπατριώτη του Πάπα Φραγκίσκου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

O ακραία φιλελεύθερος οικονομολόγος που σάρωσε στις εκλογές στην Αργεντινή εξέφραζε μέχρι πρόσφατα αρκετά έντονα την αντιπάθεια που έτρεφε για τον Πάπα Φραγκίσκο, αποκαλώντας τον «ηλίθιο», «εκπρόσωπο του διαβόλου στη γη» και «κάθαρμα». Μετά την εκλογή του ωστόσο φαίνεται να άλλαξε τροπάρι.

Σύμφωνα με την αργεντινή εφημερίδα La Nacion, που επικαλείται πηγές από το κόμμα του Μιλέι, η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν «ευχάριστη» και ο 53χρονος πρόεδρος χρησιμοποίησε την προσφώνηση «Παναγιώτατε» απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο.

Με ανακοίνωσή του, το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες επικοινώνησαν αργά το απόγευμα αλλά δεν αποκάλυψε ποιος πήρε την πρωτοβουλία του τηλεφωνήματος ούτε τι ειπώθηκε μεταξύ τους.

Κλείσιμο
Προτού βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής Μιλέι μιλούσε εξαιρετικά υποτιμητικά για τον Πάπα Φραγκίσκο επειδή, κατά τον ίδιο, διαδίδει σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδέες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ιερείς από φτωχές περιοχές του Μπουένος Άιρες, της πόλης όπου γεννήθηκε ο Πάπας, διοργάνωσαν μια λειτουργία κατά την οποία υπερασπίστηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο καταδικάζοντας τις φραστικές επιθέσεις του Μιλέι.



Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων: Η φυλακή για απόπειρα βιασμού, οι επιθέσεις και η σύλληψη στην Κάνιγγος

Η ανάλυση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Τι δίνει και τι παίρνει το Ισραήλ

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Συγκέντρωση ελεύθερων επαγγελματιών στις 11:30 και πορεία προς το υπ. Οικονομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης