Ντμίτρι Πεσκόφ: Αντιδράσεις μετά τη δήλωσή του ότι η 25χρονη κόρη του ζούσε... σπαρτιάτικα στο Παρίσι

Ντμίτρι Πεσκόφ: Αντιδράσεις μετά τη δήλωσή του ότι η 25χρονη κόρη του ζούσε... σπαρτιάτικα στο Παρίσι

«Είναι παθολογικός ψεύτης» λέει συνεργάτιδα του Αλεξέι Ναβάλνι ποστάροντας μια φωτογραφία της 25χρονης Γελιζαβέτα σε ιδιωτικό τζετ

Peskov-Elizaveta
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός του Ντμίτρι Πεσκόφ σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η κόρη του ζούσε «σπαρτιάτικα» την περίοδο που σπούδαζε στο Παρίσι, και ότι αγωνιζόταν να τα βγάλει πέρα λόγω οικονομικής στενότητας.

Η 25χρονη Γελιζαβέτα Πεσκόβα, συνιδιοκτήρια σήμερα μιας επιτυχημένης εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων και επικεφαλής ενός πολιτισμικού ιδρύματος, έζησε για αρκετά χρόνια με τη μητέρα της στην Ευρώπη, προτού επιστρέψει στη Μόσχα πριν από πέντε χρόνια, για να αποφοιτήσει στη συνέχεια με επαίνους από το έγκριτο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Το Instagram της νεαρής κοπέλας είναι γεμάτο με φωτογραφίες που τη δείχνουν να ποζάρει με εντυπωσιακά και ακριβά ρούχα, ωστόσο ο πατέρας της διευκρίνισε πρόσφατα μιλώντας στο ρωσικό φοιτητικό κανάλι MGIMO 360 στο YouTube ότι η Γελιζαβέτα δεν ήταν ποτέ προνομιούχα λόγω της συγγένειάς τους.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η κόρη του δεν υπήρξε ποτέ «μαζόρ» (μια ρωσική έκφραση που περιγράφει τους απογόνους πλούσιων αξιωματούχων ή επιχειρηματιών που απολαμβάνουν μια ζωή γεμάτη προνόμια και πολυτέλεια). Η Γελιζαβέτα μετακόμισε στην Πόλη του Φωτός με τη μητέρα της, Γεκατερίνα Σολοτσίνκαγια, αφού εκείνη χώρισε με τον πατέρα της, και έζησε εκεί αρκετά χρόνια, σπουδάζοντας αρχικά σε οικοτροφείο και έπειτα στη Σχολή Επίχειρήσεων EDC του Παρισίου.

«Η κόρη μου δεν υπήρχε ποτέ "μαζόρ". Είχε μια αρκετά περίπλοκη ζωή και εκπαίδευση», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, την περίοδο των σπουδών της στο Παρίσι η Γελιζαβέτα ζούσε πολύ φτωχά, υπό «σπαρτιάτικες συνθήκες» και αναγκάστηκε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες και να αφιερώσει πολύ χρόνο στην προσπάθεια να βρει τον εαυτό της. «Δόξα τω Θεώ έχει πλέον τακτοποιηθεί... και έχει γίνει μια γυναίκα καριέρας», συμπλήρωσε ο 56χρονος Πεσκόφ στη συνέντευξή του, που είχε μάλλον ως στόχο να τον εκθειάσει.

Elizaveta-6


Στην ερώτηση για το «πώς κατάφερε να ενσταλάξει ηθικές αξίες και αρετές στην κόρη του», ο Πεσκόφ επισήμανε ξανά ότι είναι διαφορετικό πράγμα να ζει κανείς ως "μαζόρ", ξοδεύοντας αλόγιστα χρήματα, και διαφορετικό να πασχίζεις κάθε μέρα να ξεπερνάς προβλήματα, ψάχνοντας να βρει σπίτι να μείνεις με χαμηλότερο νοίκι και κάνοντας οικονομία για να αγοράσεις ένα καινούργιο τζιν στο τέλος του μήνα.



Ερωτηθείς αν έστειλε την κόρη του στο εξωτερικό για να σπουδάσει προκειμένου να γίνει πιο ανεξάρτητη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν - που έχει επανειλημμένα κριτικάρει τη Δύση και τις δυτικές αξίες - απάντησε απλώς ότι «τότε ήταν μια διαφορετική εποχή».

Οι δηλώσεις του Πεσκόφ προκάλεσαν αντιδράσεις, αφού πριν από κάποιο καιρό είχε αποκαλυφθεί μέσω έρευνας του ιδρύματος του Αλεξέι Ναβάλνι - ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης στη Ρωσία - ότι η Γελιζαβέτα και η μητέρα της αγόρασαν ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Παρίσι που αξίζει σχεδόν 2 εκατ. δολάρια, μέσω μιας γαλλικής εταιρείας που ονομάζεται Sirius. Η Λιουμπόβ Σομπόλ, συνεργάτιδα του Ναβάλνι, κοινοποίησε μια φωτογραφία της 25χρονης κοπέλας που φαίνεται να ταξιδεύει σε ένα ιδιωτικό τζετ η οποία συνοδευόταν από την εξής ειρωνική λεζάντα: «Οι σπαρτιάτικες συνθήκες σύμφωνα με τον παθολογικό ψεύτη Πεσκόφ».

Elizaveta-1



Σύμφωνα με τη New York Post η Πέσκοβα είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Centrum Moscow που διοργανώνει εκδηλώσεις και έχει ως πελάτες, μεταξύ άλλων, το Ρωσικό υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας αλλά και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Εις βάρος της 25χρονης αλλά και της μητέρας της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Απρίλιο, η νεαρή γυναίκα είχε καυχηθεί στους 225.000 followers της στο Instahram ότι «κέρδιζε πολλά χρήματα» με τη δουλειά της σε διάφορα πρότζεκτ.

Elizaveta-4
Elizaveta-3
Elizaveta-2
Elizaveta-7
Elizaveta-8





Ειδήσεις σήμερα:

Δύο θανατηφόρα τροχαία στη Συγγρού - Νεκροί οδηγός ΙΧ και αναβάτης μοτοσικλέτας

Εμπρησμός τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο στην Πεύκη – Ένας τραυματίας

«Πλησιάζουμε σε συμφωνία για εκεχειρία» δηλώνει ο ηγέτης της Χαμάς ενώ η Γάζα βομβαρδίζεται «από βορρά προς νότο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης