ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επιστρέφει 12 ώρες μετά τον «δικτάτορα Σι» - «Κύριε πρόεδρε... να ανταγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα»

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επιστρέφει 12 ώρες μετά τον «δικτάτορα Σι» - «Κύριε πρόεδρε... να ανταγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα»

Με ανάρτησή του στο Twitter το απόγευμα της Πέμπης, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μια «ειλικρινή, ευθεία και χρήσιμη» συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του

biden_xi_new
Περίπου 12 ώρες μετά τη δήλωση που έκανε για τον Σι Τζινπίνγκ, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα», ο Τζο Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο, η οποία ήταν «ειλικρινής, ευθεία και χρήσιμη», σε μια προσπάθεια να «χαλαρώσει» το Πεκίνο, που αντέδρασε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά λανθασμένη δήλωση» και «ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση».

Παράλληλα, τόνισε πως «τα έθνη μας μπορεί να ανταγωνίζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα».



«Κύριε Πρόεδρε, γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά οι συναντήσεις μας είναι πάντα ειλικρινείς, ευθείες και χρήσιμες. Η χθεσινή δεν ήταν διαφορετική. Τα έθνη μας μπορεί να ανταγωνίζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα» ανέφερε αναλυτικά ο Αμερικανός πρόεδρος.



Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: «Θέλω να τον σκοτώσουν» λέει η μητέρα του 17χρονου για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον θάνατο του γιου της

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός της Γάζας και πώς απέδρασε από την κόλαση του πολέμου

Γερμανία: «Αστακός» το Βερολίνο για την αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, την πρώτη μετά το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης