Τουρκία: Σε επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Σε επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο – Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις 28 και 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες

tourkiko_koinovoulio
Την Πέμπτη αναμένεται ότι θα συνεδριάσει η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, για να συζητήσει το νομοσχέδιο για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη της επιτροπής.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο για επικύρωση πριν από τρεις εβδομάδες. Η κίνησή του χαιρετίστηκε από ΝΑΤΟ και Σουηδία, μετά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας και τα προσκόμματα στην ενταξιακή διαδικασία, επειδή ισχυρίζεται πως η Σουηδία προσφέρει καταφύγιο σε οργανώσεις, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου πριν τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος. Στη συνέχεια θα καταστεί νόμος με την υπογραφή του Ερντογάν.

Ενώ λέει πως η Άγκυρα περιμένει περισσότερα από τη Σουηδία όσον αφορά την καταπολέμηση μαχητικών Κούρδων, ο Ερντογάν δήλωσε αυτό το μήνα πως θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις 28 και 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν πέρυσι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ένταξη της Φινλανδίας επισφραγίσθηκε τον Απρίλιο, όμως η ένταξη της Σουηδίας εμποδίζεται μέχρι τώρα από την Τουρκία και την Ουγγαρία.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρολάρουν τον Τζεφ Μπέζος και τη Λόρεν Σάντσεζ για τη φωτογράφησή τους στη Vogue

Αποκαλυπτήρια για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: Οι αλλαγές για μετρητά, Airbnb, ελεύθερους επαγγελματίες

Βίντεο: Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μπαίνει σε τούνελ της Χαμάς και βγαίνει σε... παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης