Πόλεμος στο Ισραήλ: 39 ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 74χρονης ακτιβίστριας για την ειρήνη

Πόλεμος στο Ισραήλ: 39 ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 74χρονης ακτιβίστριας για την ειρήνη

Βρισκόταν σε κιμπούτς όταν ξεκίνησε η φονική επίθεση της Χαμάς

silver
Ο θάνατος μιας 74χρονης Καναδοϊσραηλινής ακτιβίστριας για την ειρήνη, της Βίβιαν Σίλβερ, η οποία αγνοούνταν μετά την επίθεση της Χαμάς στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ισραηλινή διπλωμάτης στο Τορόντο.

Canadian peace activist Vivian Silver confirmed dead after Hamas attack on Oct. 7, family confirms


Κλείσιμο
«Τραγική είδηση: Η Βίβιαν Σίλβερ, η Καναδοϊσραηλινή ακτιβίστρια για την ειρήνη που προηγουμένως θεωρούνταν όμηρος, επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρή, δολοφονήθηκε από την Χαμάς στο Κιμπούτς Μπέρι», ανακοίνωσε η γενική πρόξενος του Ισραήλ Ιντίτ Σαμίρ στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

«Ο Καναδάς θρηνεί για τον χαμό της», έγραψε επίσης στο X η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Μέλανι Ζολί, χαρακτηρίζοντας την Βίβιαν Σίλβερ «μια περήφανη Καναδοϊσραηλινή που έκανε εκστρατεία όλη της τη ζωή για την ειρήνη».



Ο γιος της Σίλβερ, ο 35χρονος Γιόναταν Ζάιγκεν, που ζει στο Τελ Αβίβ, είχε πει λίγες μέρες μετά την επίθεση ότι μιλούσε στο τηλέφωνο μαζί της κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κιμπούτς.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου γύρω στις 11:00 π.μ. τοπική ώρα «μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έγραψε: «Είναι μέσα στο σπίτι»», δήλωνε τότε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Από τότε τίποτα».

Η Βίβιαν Σίλβερ είχε δημιουργήσει προγράμματα βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας και τους βοηθούσε να αναζητήσουν θεραπεία στο Ισραήλ. Είχε κερδίσει πολλά βραβεία για τη δέσμευσή της για την ειρήνη και συμμετείχε το 2014 στη δημιουργία ενός Ισραηλινού φεμινιστικού και ειρηνιστικού κινήματος, το Women Wage Peace, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 45.000 μέλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρολάρουν τον Τζεφ Μπέζος και τη Λόρεν Σάντσεζ για τη φωτογράφησή τους στη Vogue

Αποκαλυπτήρια για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: Οι αλλαγές για μετρητά, Airbnb, ελεύθερους επαγγελματίες

Βίντεο: Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μπαίνει σε τούνελ της Χαμάς και βγαίνει σε... παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης