Γάζα: Η Τουρκία στέλνει πλοίο με ιατρικά εφόδια και ασθενοφόρα

Γάζα: Η Τουρκία στέλνει πλοίο με ιατρικά εφόδια και ασθενοφόρα

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει το Σάββατο, στο λιμάνι Αλ Αρίς της Αιγύπτου και από εκεί, μέσω της Ράφα, στη Γάζα

turkey_ploio_gaza
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα πως έστειλε πλοίο φορτωμένο με εξοπλισμό για νοσοκομεία εκστρατείας, ασθενοφόρα και γεννήτριες στην Αίγυπτο για την περίθαλψη θυμάτων του πολέμου από τη Γάζα.

«Συνολικά 51 εμπορευματοκιβώτια με ιατρικά εφόδια, γεννήτριες και 20 ασθενοφόρα, με τις απαραίτητες άδειες, φορτώθηκαν σε πλοίο στο λιμάνι Αλσαντζάκ της Σμύρνης και εστάλησαν στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Στο πλαίσιο της βοήθειας, εστάλησαν επίσης πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία εκστρατείας, πρόσθεσε.



Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τον Κοτζά στο Twitter, εικονίζονται ασθενοφόρα, αναπηρικές καρέκλες, κουτιά με ιατρικά εφόδια και εμπορευματοκιβώτια να φορτώνονται στο πλοίο.

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει αύριο, Σάββατο, στο λιμάνι Αλ Αρίς της Αιγύπτου, δήλωσε ο Κοτζά. Τα νοσοκομεία εκστρατείας και τα ασθενοφόρα θα αναπτυχθούν στη Γάζα ή σε σημεία κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο σε συντονισμό με τις αιγυπτιακές αρχές.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία έχει κάνει προετοιμασίες για να υποδεχθεί στα νοσοκομεία της τραυματίες Παλαιστινίους και μερικούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα από τη Γάζα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα καταβάλει προσπάθειες για να αυξήσει την πίεση στο Ισράηλ για να εξασφαλίσει ότι Παλαιστίνιοι που τραυματίζονται κατά τις εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που διοικεί τη Γάζα θα μπορούν να απομακρύνονται προς το εξωτερικό.

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία έστειλε φορτηγά αεροπλάνα με γεννήτριες, ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες για τη Γάζα μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα ερωτήματα για τη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου που κατέπεσε στο Μάλεμε

Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά την εποχή της δόξας του και τα «αγκάθια» της ζωής του


Το αιχμηρό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαγραφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης