Φρίκη στο Κολοράντο: Γραφείο τελετών έδινε ψεύτικη τέφρα στους συγγενείς και κρατούσε… τα πτώματα

Φρίκη στο Κολοράντο: Γραφείο τελετών έδινε ψεύτικη τέφρα στους συγγενείς και κρατούσε… τα πτώματα

Το γραφείο τελετών μπήκε στο στόχαστρο των αρχών στις αρχές Οκτωβρίου, αφού οι γείτονες ανέφεραν έντονη δυσοσμία - Βρέθηκαν τα λείψανα 190 ανθρώπων

penrose-funeral-home
Ένα ζευγάρι που έχει γραφείο τελετών στο Κολοράντο συνελήφθη με τη κατηγορία, μεταξύ άλλων, ότι έδωσαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα στις οικογένειες που πενθούσαν.

Ο Τζαν και η Κάρι Χολφορντ συνελήφθησαν στην Οκλαχόμα την Τετάρτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση πτώματος, κλοπή, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία. Όλα τα αδικήματα είναι κακουργήματα.

Και οι δύο τους είναι πλέον προφυλακισμένοι, αναφέρει το BBC.

Οι αρχές είχαν βρει τον Οκτώβριο στο γραφείο τελετών του ζευγαριού λείψανα σε αποσύνθεση που ανήκαν σε 190 ανθρώπους. Ορισμένα από τα λείψανα ήταν εκεί από το 2019.

Κλείσιμο
Το γραφείο τελετών που ονομαζόταν «Return to Nature» («Επιστροφή στη φύση»), μπήκε στο στόχαστρο των αρχών στις αρχές Οκτωβρίου, αφού οι γείτονες ανέφεραν έντονη δυσοσμία.

Οι ερευνητές μπήκαν στον χώρο και βρήκαν με δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα σε οικτρές συνθήκες.

Φαίνεται μάλιστα ότι ορισμένοι συγγενείς έλαβαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα των νεκρών τους, όπως τσιμεντόσκονη ή άλλα υλικά. Το FBI επικοινώνησε με τις οικογένειες και τους ζήτησε να δώσουν δείγματα από την τέφρα που έλαβαν για να τις αναλύσουν οι ερευνητές.

Οι αρχές ταυτοποίησαν 110 από τις 190 σορούς που βρέθηκαν στο γραφείο τελετών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, οδοντιατρικών αρχείων, ιατρικού υλικού και εξετάσεων DNA.

Ο εισαγγελέας δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα προκειμένου να προστατεύσει την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά χαρακτήρισε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ως «απολύτως σοκαριστικές».



Ειδήσεις σήμερα:

To μαρτύριο της σταγόνας από την «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτο κύμα οι 1.300 υπογραφές, στο επίκεντρο οι «ουδέτεροι»


Στον όμιλο του Τζόκοβιτς στο ATP Finals ο Τσιτσιπάς

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης