Mπλίνκεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει έχει σημασία

Mπλίνκεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει έχει σημασία

«Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους άμαχους και να φέρουμε βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται» υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

blinken-netanyahu1
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία» ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν μετά από συναντήσεις που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Μπλίνκεν μετέβη σήμερα στο Τελ Αβίβ για δεύτερη φορά από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ. Κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρόεδρο τόνισε ότι ήταν δύσκολες ημέρες, αλλά ήταν καλό να επιστρέψει στο Ισραήλ και να είναι αλληλέγγυος με τη χώρα.

«Στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ... έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διασφαλίσει ότι τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθούν ποτέ» δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Κλείσιμο


Παράλληλα είπε ότι, την ίδια στιγμή, «το πώς το Ισραήλ το κάνει αυτό έχει σημασία» και ότι είναι σημαντικό να σκεφτούμε τους άμαχους «που βρέθηκαν στα διασταυρούμενα πυρά της Χαμάς». Επίσης υπογράμμισε πως «γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να τους προστατεύσουμε και να φέρουμε βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται απεγνωσμένα».

Από τον πλευρά του, ο Χέρτζογκ δήλωσε ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο φυλλάδια αποστέλλονται στη Γάζα για να «προειδοποιήσουν τους πολίτες» πριν από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Μιλώντας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να «απομακρυνθούν». Την ίδια ώρα, επέμεινε ότι το Ισραήλ ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες δικαίου, ενημερώνοντας τους πολίτες πριν από μια επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί θα «χτυπήσουν» τη χώρα

Συγκίνηση στην κηδεία του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα

Ανθή Φακιδάρη: Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή είναι το νέο top model
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης