Πόλεμος στο Ισραήλ - WSJ: Η Wagner μπορεί να στηρίξει με σύστημα αεράμυνας τη Χεζμπολάχ - Ανησυχία στην Ουάσινγκτον

Πόλεμος στο Ισραήλ - WSJ: Η Wagner μπορεί να στηρίξει με σύστημα αεράμυνας τη Χεζμπολάχ - Ανησυχία στην Ουάσινγκτον

Το σύστημα «SA-22», το οποίο χρησιμοποιεί αντιαεροπορικούς πυραύλους για την αναχαίτιση αεροσκαφών, μπορεί να στείλει η Wagner στη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

antiaeroporiko_wagner
Έμμεση συμμετοχή στον πόλεμο στο Ισραήλ, μπορεί να αποκτήσει η ρωσική παραστρατιωτική ομάδα Wagner, τροφοδοτώντας με όπλα τη Χεζμπολάχ, ανέφεραν στη Wall Street Journal Αμερικανοί αξιωματούχοι, επικαλούμλενοι τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, η Wagner «θα μπορούσε να παράσχει σύστημα αεράμυνας» στη Χεζμπολάχ, την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη πολιτοφυλακή, η οποία «απασχολεί» τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στα βόρεια σύνορα της χώρας.



Κλείσιμο
Το εν λόγω σύστημα είναι το «SA-22», το οποίο χρησιμοποιεί αντιαεροπορικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά πυροβόλα για την αναχαίτιση αεροσκαφών.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το σύστημα έχει αποσταλεί, αλλά παρακολουθεί τις συζητήσεις στις οποίες εμπλέκονται οι Wagner και Χεζμπολάχ και η πιθανή παράδοση «προκαλεί μείζονα ανησυχία», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως μαχητές της Wagner έχουν τοποθετηθεί στη Συρία, όπου υπάρχει και το επιτελείο της Χεζμπολάχ. Προηγουμένως, η Ουάσινγκτον έστειλε δύο ομάδες αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο για να αποτρέψει οποιαδήποτε άλλη χώρα να συμμετάσχει στις συγκρούσεις Ισραήλ - Χαμάς.


Ειδήσεις σήμερα:

12 Έλληνες πολίτες βγήκαν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της Ράφας

Μείζον θέμα η προσφυγή Σκουρλέτη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «Πεν Νταλαούρα», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Γυναίκα κινδύνευσε από τα ορμητικά νερά μέσα στο αυτοκίνητό της κοντά στο Ρίο - «Δεν άνοιγαν οι πόρτες, κόντεψα να πνιγώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης