Καταιγίδα Ciaran: Συναγερμός σε Βρετανία και Γαλλία για θυελλώδεις ανέμους και τεράστια κύματα - Πότε θα «χτυπήσει»

Καταιγίδα Ciaran: Συναγερμός σε Βρετανία και Γαλλία για θυελλώδεις ανέμους και τεράστια κύματα - Πότε θα «χτυπήσει»

Ειδικοί προτείνουν να μην γίνονται ταξίδια αυτές τις ημέρες - Εκτιμούν πως θα υπάρξουν ζημιές σε κτίρια και συντρίμμια θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

kakokairia
Μια ασυνήθιστα ισχυρή καταιγίδα με την ονομασία «Ciaran» αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές, τεράστια κύματα και θυελλώδεις ανέμους με ριπές έως και 170 χιλιόμετρα/ώρα σε Βρετανία και Ιρλανδία ενώ σε κατάσταση συναγερμού είναι και Γαλλία, Βέλγιο και Κάτω Χώρες καθώς είναι στην εμβέλεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Υπάρχουν καιρικές προειδοποιήσεις για ανέμους έως και 80 μίλια (128 χιλιόμετρα)/ώρα σε όλη τη νότια Αγγλία για την άφιξη της καταιγίδας την Πέμπτη (2/11) ενώ ειδικοί προτείνουν να μην γίνονται ταξίδια αυτές τις ημέρες. Επίσης, εκτιμούν πως θα υπάρξουν ζημιές σε κτίρια και συντρίμμια θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ευρύτερες προειδοποιήσεις κάνουν λόγο για βροχές και ανέμους μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής 1-3/11 ενώ υπάρχουν ακόμα 26 προειδοποιήσεις για πλημμύρες, λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο αφότου η καταιγίδα Babet προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Στη νότια Αγγλία αναμένεται βροχή ύψους 60 χιλιοστών κατά τόπους, ενώ ακόμα και μικρότερης έντασης βροχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλες περιοχές της βόρειας Αγγλίας και της Σκωτίας που επλήγησαν από την καταιγίδα Babet, με τα ύδατα να μην έχουν ακόμα υποχωρήσει πλήρως.

Κλείσιμο
Επίσης, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησε ότι η στάθμη του ποταμού Μπαν στο Μπάνμπριτζ έχει ανέβει «επικίνδυνα». Η προειδοποίηση ακολουθεί τις σοβαρές πλημμύρες στο κέντρο της πόλης Νιούρι και τη μερική κατάρρευση μιας γέφυρας στο βόρειο Λουθ. Στο Νιούρι, η αστυνομία συνέστησε στον κόσμο να αποφύγει το κέντρο της πόλης λόγω «πρωτοφανούς πλημμύρας». Μεγάλα τμήματα της πόλης βρίσκονται για ώρες κάτω από το νερό.

Το Meteo France προειδοποίησε ότι η καταιγίδα Ciaran πρόκειται να σαρώσει τη βορειοδυτική Γαλλία από το βράδυ της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου έως το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τη «Le Figaro», «η πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού θα πέσει πολύ γρήγορα, ενισχύοντας τις ριπές του ανέμου. Αυτό είναι γνωστό ως ''μετεωρολογική βόμβα'': ο όρος παραπέμπει σε μια αστραπιαία εξέλιξη του βαρομετρικού χαμηλού, "μια πολύ γρήγορη επιδείνωση με πτώση τουλάχιστον 24 hectopascals σε 24 ώρες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλίγια - Δεκάδες νεκροί, κρατήρας στο έδαφος, συγκλονιστικά βίντεο

Βουλιαγμένη: Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου μετά την καταγγελία της εγκύου για ξυλοδαρμό - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο, πλημμύρες σε Μιλάνο και Βενετία (βίντεο και φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης