Πόλεμος στο Ισραήλ - Unicef: Ένα παιδί πεθαίνει κάθε λίγα λεπτά στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ - Unicef: Ένα παιδί πεθαίνει κάθε λίγα λεπτά στη Γάζα

O αριθμός αυξάνεται γρήγορα με τις «ανεξέλεγκτες και σοβαρές παραβιάσεις» που διαπράττονται σε βάρος των παιδιών, δήλωσε η εκτελεστικλή

gaza_main
Περισσότερα από 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Γάζα κάθε μέρα, ανέφερε η επικεφαλής της Unicef, λέγοντας ότι «το πραγματικό κόστος της κλιμάκωσης στη Γάζα θα μετρηθεί σε ζωές παιδιών».

Η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef Κάθριν Ράσελ, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, δήλωσε ότι ο αριθμός των τραυματισμών και των θανάτων «πρέπει να νας συγκλονίσει βαθιά».

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται γρήγορα με τις «ανεξέλεγκτες και σοβαρές παραβιάσεις» που διαπράττονται σε βάρος των παιδιών.

Περισσότερα από 3.400 παιδιά Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και περισσότερα από 6.300 παιδιά έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Κλείσιμο
Στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον 37 παιδιά έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διάστημα.

Για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είπε ακόμη η Κάθριν Ράσελ ότι η έλλειψη καθαρού νερού και αποχέτευσης σχεδόν έχει φέρει τη Γάζα στα όρια της καταστροφής.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε «απόλυτη ανάγκη», καθώς το ελάχιστο καθαρό νερό που έχει απομείνει στη Γάζα εξαντλείται γρήγορα, δήλωσε η ίδια.

Η Unicef υπολογίζει ότι το 55% των υποδομών ύδρευσης απαιτεί επισκευή ή αποκατάσταση. Μόνο ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης λειτουργεί μόλις στο 5%, ενώ και τα έξι εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων της Γάζας δεν λειτουργούν πλέον.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) έχει χάσει 63 μέλη του προσωπικού της κατά τους βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης