Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Μετακόμισε σε βίλα με πυρηνικό καταφύγιο - Αντιδράσεις από τους Ισραηλινούς

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Μετακόμισε σε βίλα με πυρηνικό καταφύγιο - Αντιδράσεις από τους Ισραηλινούς

Στην έπαυλη του φίλου του, Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Σίμον Φάλικ μετακόμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

netanyahu
Σε βίλα με πυρηνικό καταφύγιο μετακόμισαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα, γράφουν ξένα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το... πεντάστερο καταφύγιο που παρέχει καθεστώς υψίστης ασφαλείας στο ζεύγος Νετανιάχου, ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Σίμον Φάλικ. Με την μετακόμιση του πρωθυπουργικού ζεύγους του Ισραήλ, δεν υπάρχει κίνδυνος από τις θανάσιμες απειλές της Χαμάς, σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Η περιφραγμένη έπαυλη στην Ιερουσαλήμ, που ανήκει στον Αμερικανό Μίδα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους συμπατριώτες του». Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το πρωθυπουργικό ζευγάρι διαμένει στο σπίτι του Αμερικανού μεγιστάνα. Το 2021 ήταν και πάλι εκεί παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα είναι ιδιοκτήτες αρκετών ακινήτων.

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς, τη μετακόμιση του πρωθυπουργού στην έπαυλη του φίλου του, Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Σίμον Φάλικ, δεν την βλέπουν με καθόλου καλό μάτι οι συμπολίτες του.
Κλείσιμο
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Jerusalem Post», η δημοτικότητά του εξακολουθεί να ολισθαίνει από την έναρξη του πολέμου με την παλαιστινιακή οργάνωση. 

Ο δημοσιογράφος Uri Misgav μοιράστηκε φωτογραφίες της βίλας του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Ανακαινίζουμε, ασφαλίζουμε και χρηματοδοτούμε τρία σπίτια για την οικογένεια Νετανιάχου. Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό», είπε προσθέτοντας ότι, το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει βαλίτσες , συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου σεφ του «Bibi (όπως είναι το ψευδώνυμο του Ισραηλινού πρωθυπουργού).

Οι προετοιμασίες για την μετακόμιση στην πολυτελή κατοικία του Φάλικ υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές συναντήσεις του ισχυρού άνδρα του Ισραήλ με παγκόσμιους ηγέτες θα διεξάγονται πλέον εκεί.

Με βάση το σχετικό δημοσίευμα, η απόφαση του Νετανιάχου να μετακομίσει σε μια έπαυλη που διαθέτει ένα πυρηνικό καταφύγιο, κατασκευασμένο πολύ βαθιά στη γη, δεν είναι συνηθισμένο στο Ισραήλ, ακόμη κι όταν πρόκειται για πάμπλουτους Ισραηλινούς.

Αλλά με την επικείμενη απειλή από το Ιράν, το στρατηγείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού έκρινε ότι η μετακόμιση ήταν απαραίτητη.

Τον περασμένο μήνα, λίγες ημέρες προτού η Χαμάς κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ, το ζεύγος Νετανιάχου είχε μετακομίσει στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria» που βρίσκεται στην «καρδιά» της Ιερουσαλήμ. Εκείνη την εποχή, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης στην οικία τους στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια του κτιρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

O Kούλογλου στον Δανίκα: Η εκλογή Κασσελάκη δεν θα γινόταν ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο


«Είναι δολοφόνος, το έκανε επίτηδες»: Θύελλα κατά του παίκτη που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με παγοπέδιλο


Βίντεο: Σόου με 2023 drone στην Κωνσταντινούπολη για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης