Ισραήλ: «Να ανακαλέσει ο Νετανιάχου τη δήλωσή του για τη Σιν Μπετ και το Συμβούλιο Ασφαλείας» ζητά ο Μπένι Γκαντζ

Ισραήλ: «Να ανακαλέσει ο Νετανιάχου τη δήλωσή του για τη Σιν Μπετ και το Συμβούλιο Ασφαλείας» ζητά ο Μπένι Γκαντζ

Ο Νετανιάχου «έδειξε» χθες τους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του Συμβουλίου Ασφαλείας ως υπεύθυνους για την αδράνεια που έφερε την εισβολή της Χαμάς

netanyahu_gantz
Δεν άρεσε ιδιαίτερα στον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ και μέλος του πολεμικού συμβουλίου που έχει συστήσει ο Νετανιάχου, Μπένι Γκαντζ, η χθεσινή δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με την οποία «φωτογράφιζε» ως υπεύθυνος για την αδράνεια της 7ης Οκτωβρίου, που έφερε την εισβολή της Χαμάς, τους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Γκαντζ, «η ηγεσία πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, να κάνει τα σωστά πράγματα και να ενισχύσει τις δυνάμεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν αυτό που απαιτούμε από αυτές. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή δήλωση αυτή την ώρα - βλάπτει την ικανότητα του λαού να σταθεί στα πόδια του. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακαλέσει τη χθεσινοβραδινή του δήλωση και να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα».



Κλείσιμο
Ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. «Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Tοπικές βροχές σήμερα στα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο


Μήνυμα του IDF στους αμάχους της Γάζας: Μετακινηθείτε νότια, προχωράμε στην επόμενη φάση του πολέμου


Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο Μάθιου Πέρι, γνωστός για το ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης