Τζον Μπόλτον: Το Ιράν φταίει για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Τζον Μπόλτον: Το Ιράν φταίει για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

«Η αρχή αυτού του πολέμου ξεκινά από την Τεχεράνη» δήλωσε αναφερόμενος στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς

bolton
Το Ιράν κατηγορεί ως υπεύθυνο για την ανάφλεξη στη Λωρίδα της Γάζας και τη Μέση Ανατολή, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον. «Η αρχή αυτού του πολέμου ξεκινά από την Τεχεράνη. Επομένως δεν είναι θέμα κλιμάκωσης του πολέμου, αλλά θέμα του τι έχει ήδη κάνει το Ιράν. Είδαμε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αντάρτες Χούτι στην Υεμένη να αναχαιτίζονται πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα από ένα αντιτορπιλικό.

Οι Χούτι προφανώς δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες από μόνοι τους παρά μόνο αυτά που τους δίνουν οι ιρανοί. Έχουμε δει αποδείξεις για επιθέσεις του Ιράν εναντίον αμερικανικών βάσεων και προσωπικού στο Ιράκ και τη Συρία. Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι όλα αυτά θα ενταθούν και νομίζω ότι εν μέρει θα δοκιμασουν όχι μόνο τις εφεδρείες του Ισραήλ και τις εφεδρείες των ΗΠΑ», είπε ο άλλοτε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Open.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwijn38g5flt)

Κλείσιμο
«Η πρώτη απόδειξη της ιρανικής εμπλοκής είναι η στρατηγική πραγματικότητα της περιοχής. (…) Δεν έδωσε όλο αυτό τον εξοπλισμό και μερικές φορές πολύ εξελιγμένα όπλα σε αυτές τις τρομοκρατικές κυβερνήσεις και οργανώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν όποτε το επιλέξουν, αλλά για να τα χρησιμοποιήσουν σε μια στιγμή που θα επέλεγε το Ιράν», επεσήμανε ακόμη.

«Τώρα όσον αφορά τις άμεσες αποδείξεις, νομίζω ότι για το μόνο πράγμα που είπε η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι δεν βρίσκει τιπότα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και απλώς υπενθυμίζω τη ρήση του Ντόναλντ Ράμσφελντ ότι η απουσία αποδεικτικών στοιχείων δε σημαίνει και απόδειξη ότι απουσιάζουν», κατέληξε ο Τζον Μπόλτον.



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Ο φίλος της μου έλεγε ότι ζούσαν στην Κέρκυρα και τώρα μου τη στέλνουν νεκρή» λέει ο πατέρας της 24χρονης

ΣΥΡΙΖΑ - Τετ-α-τετ Τσακαλώτου με Κασσελάκη: «Πάρε πίσω τις διαγραφές» - «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα μέσα ενημέρωσης»

Λουιζιάνα: «Το μόνο που άκουγες ήταν εκρήξεις» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με τα… 158 αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης