Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι

Δύο άτομα έχουν διασωθεί - Δεν είναι σαφές εάν έχει διαρρεύσει πετρέλαιο μετά τη βύθιση του πλοίου Verity, το οποίο συγκρούστηκε νωρίς το πρωί με το Polesie κοντά στη νήσο Χέλγκολαντ

helgolands
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα σήμερα, ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου που βυθίστηκε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γερμανικών υπηρεσιών διάσωσης.

«Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι… τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

Τα φορτηγά πλοία «Polesie» και «Verity» συγκρούστηκαν περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ και 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λάνγκεοογκ. Προς το παρόν δεν είναι σαφή τα αίτια της σύγκρουσης.

Το «Verity» έχει ήδη βυθιστεί, ενώ το Polesie, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 28,5 μέτρων, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν έχει διαρρεύσει πετρέλαιο από τα φορτηγά -πλοία.

Κλείσιμο
Για την διάσωση των αγνοουμένων ανοικτά του Χέλγκολαντ, σπεύδουν ένα κρουαζιερόπλοιο, τα καταδρομικά θαλάσσιας διάσωσης «Hermann Marwede» και «Bernhard Gruben», το ρυμουλκό έκτακτης ανάγκης «Nordic» όπως και το ελικόπτερο «SAR Sea King», όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα.

Το κρουαζιερόπλοιο «Ιona» καταπλέει και αυτό στη θαλάσσια περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα καθώς πολλοί γιατροί είναι μεταξύ των επιβατών. Επιπλέον ιατρικό προσωπικό στον τόπο του ατυχήματος μεταβαίνει με ελικόπτερο.



Ειδήσεις σήμερα:

Οργή για τον γιο του Νετανιάχου: Παραμένει στο Μαϊάμι ενώ 360.000 Ισραηλινοί έφεδροι καλούνται να πολεμήσουν τη Χαμάς

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. ξεσκέπασε κύκλωμα ναρκωτικών - Ο «συντονιστής», ο «φορτηγατζής» και το ναρκοδρομολόγιο των διακινητών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης