Ντόναλντ Τραμπ: Ζήτησε από τη Μελάνια να κάνει... πασαρέλα με μαγιό γύρω από το Μαρ α Λάγκο για να τη χαζεύουν

Ντόναλντ Τραμπ: Ζήτησε από τη Μελάνια να κάνει... πασαρέλα με μαγιό γύρω από το Μαρ α Λάγκο για να τη χαζεύουν

Σοκαρισμένος ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Άντονι Πράτ – Ο Τραμπ του είχε εκμυστηρευτεί διαβαθμισμένες πληροφορίες για τα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια λίγες ημέρες αφότου έφυγε από τον Λευκό Οίκο

trump_donald_melania
Να «παρελάσει» στην έπαυλή του που βρίσκεται στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα με μπικίνι προκειμένου όλοι οι «τύποι» που ήταν τριγύρω να την... χαζεύουν ζήτησε από τη Μελάνια Τραμπ ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Άντονι Πράτ, ο οποίος ένιωσε σοκαρισμένος από την αντίδραση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Η Μελάνια καθόταν δίπλα του στο δείπνο εκείνο το βράδυ με τον Τραμπ να του εκμυστηρεύεται: «Ζήτησα από τη Μελάνια να περπατήσει στην πισίνα με μπικίνι, ώστε όλοι οι άλλοι τύποι να δουν τι τους έλειπε».

Μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες

Ο Τραμπ φέρεται να μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με το μέλος της λέσχης του Μαρ α Λάγκο, Άντονι Πρατ. Τον ενημέρωσε δηλαδή για το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τους ηγέτες του Ιράκ και της Ουκρανίας, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα που διέρρευσε στα ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος είναι ένας από τους 84 πιθανούς μάρτυρες τους οποίους οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επιστρατεύσει για τη δίκη του Τραμπ που προγραμματιστεί για τον Μάιο στη Φλόριντα.

Κλείσιμο
Οι «New York Times» ανέφεραν πάντως ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρικό χρίσμα, είχε διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ στον Πρατ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αυστραλίας.

Ο Πρατ συνέκρινε τις επιχειρηματικές πρακτικές του Τραμπ «με τη μαφία», σύμφωνα με ηχογραφημένες συνομιλίες που βρέθηκαν ύστερα από έρευνα των αυστραλιανών ΜΜΕ «60 Minutes», «The Sydney Morning Herald» και «The Age», οι οποίες έχουν ήδη περιέλθει στην κατοχή της αμερικανικής εφημερίδας.

Υποστηρίζει ότι τον ενημέρωσε για τον βομβαρδισμό του Ιράκ

«Η είδηση δεν είχε βγει ακόμη στις ειδήσεις με τον Τραμπ να λέει στον Πράτ: “Μόλις βομβάρδισα το Ιράκ σήμερα”. Ο Αυστραλός «βασιλιάς του χαρτιού», επικεφαλής των εταιρειών Visy Industries and Pratt Industries, ισχυρίζεται ότι αυτά του είπε ο Τραμπ σε συνομιλία που είχαν το 2019 και διέρρευσε από τα ΜΜΕ.

Και τότε ο Τραμπ του είπε ότι ο πρόεδρος του Ιράκ του τηλεφώνησε λέγοντάς του τα εξής: «Μόλις ισοπέδωσες την πόλη μου»... «Και του απάντησα: “Εντάξει, τι θα κάνεις για αυτό;”»


«Ο Τραμπ δεν έχει φίλτρο μεταξύ του εγκεφάλου και του στόματός του»

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, χαρακτήρισε τα σχόλια του τέως προέδρου των ΗΠΑ για το Ιράκ ως δυνητικά επικίνδυνα για πιθανούς επιχειρησιακούς λόγους.

«Ο Τραμπ δεν έχει φίλτρο μεταξύ του εγκεφάλου και του στόματός του», υποστήριξε ο Μπόλτον στην αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes». «Και έτσι η ανησυχία ότι θα αποκάλυπτε απόρρητες πληροφορίες σε έναν ξένο ή ακόμα και σε σύμμαχο αλλά και σε ιδιώτη φάνηκε σε πολλούς ως απολύτως πιστευτή».

Ο Πρατ φέρεται να περιέγραψε τον Τραμπ σε άλλα ηχητικά αποσπάσματα ως «εξωφρενικό» με την αγάπη του για τους ανθρώπους γι΄ αυτό και σοκάρει αφού γνωρίζει «τι ακριβώς να πει - και τι να μην πει - έτσι ώστε να αποφύγει τη φυλακή».

Το ηχητικό μήνυμα φαίνεται επίσης να αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών Τραμπ- Ζελένσκι στον Πρατ το 2019. Τότε ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να ερευνήσει την οικογένεια Μπάιντεν για αβάσιμους ισχυρισμούς διαφθοράς στη χώρα.

Τι υποστηρίζει ο Τραμπ για τους ισχυρισμούς του Πρατ


Σε χθεσινή ανάρτησή του στην πλατφόρμα του «Truth Social», ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι «NYT» δεν του είχαν ζητήσει σχόλιο σχετικά με τα όσα είχε διαρρεύσει η αμερικανική εφημερίδα.

Υποστήριξε ότι η ιστορία των «NYT» αφορά «έναν κοκκινομάλλη παράξενο άνδρα από την Αυστραλία, ονόματι Άντονι Πρατ», που διέρρευσε ψευδείς ειδήσεις».

Ο Τραμπ πρόσθεσε επίσης ότι δεν μίλησε στον Πρατ για τα αμερικανικά υποβρύχια, αλλά συζήτησαν για «τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Οχάιο και την Πενσυλβάνια, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο».

Ποιος είναι ο Άντονι Πρατ

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Άντονι Πρατ έγινε... διάσημος μετά την αποκάλυψη αμερικανικών δημοσιευμάτων ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε μυστικά για τα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια στον επιχειρηματία.

Το αμερικανικό πρακτορείο «ΑBC News» ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Τραμπ συζήτησε διαβαθμισμένα έγγραφα με τον Πρατ - ο οποίος είναι μέλος της Λέσχης του στο Mar-a-Lago - αλλά και άλλους ξένους ηγέτες, λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας είναι πρόεδρος τόσο της Visy όσο και της Pratt Industries, δύο τεράστιων εταιρειών χαρτιού και συσκευασίας. Η εταιρεία Visy έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αυστραλίας. Η Pratt Industries είναι η αμερικανική εταιρεία κυματοειδούς συσκευασίας του ομίλου, με περιουσιακά στοιχεία περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Άντονι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ομίλου στις ΗΠΑ από τότε που μετακόμισε εκεί τη δεκαετία του 1990, προκειμένου να επεκτείνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της οικογένειας. Άρχισαν να αγοράζουν εργοστάσια κιβωτίων και έχτισαν ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού πριν υπογράψουν μια συμφωνία ανακύκλωσης απορριμμάτων χαρτιού με την πόλη της Νέας Υόρκης.

Η Pratt Industries αναπτύχθηκε και έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η περιουσία του Άντονι Πρατ ανέρχεται στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το «Bloomberg Billionaires Index» καθιστώντας τον ως τον 213ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Πρατ το παίζει σε δύο... ταμπλό, τόσο στην Αυστραλία όσο και στις ΗΠΑ. Έγινε μέλος της λέσχης στο Μαρ - α- Λάγκο της Φλόριντα το 2017. Αυτός και η σύζυγός του Κλοντίν Ρεβίρ έχουν δύο παιδιά και ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μελβούρνης και Νέας Υόρκης.


prat_antony_
Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Άντονι Πρατ



Τι έκανε ο Πρατ μετά τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις του Τραμπ;

Αφού ο Τραμπ φέρεται να μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με άλλους για τα υποβρύχια «made in USA»- πόσες πυρηνικές κεφαλές φέρουν και πόσο κοντά μπορούν να φτάσουν στα ρωσικά υποβρύχια - ο Πρατ συνέχισε να αποκαλύπτει τις ευαίσθητες πληροφορίες σε «δεκάδες άλλους», συμπεριλαμβανομένων ξένων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και εργαζομένων, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ABC».

Έκτοτε τον έχουν ανακρίνει ουκ λίγες φορές οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το δίκτυο.

Οι «New York Times» και η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes Australia» ανέφεραν ότι οι νομικοί σύμβουλοι που εργάζονται στο πλευρό του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ πήραν συνέντευξη από τον Άντονι Πρατ, με τον ίδιο να εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Τραμπ καθώς μπορεί να καταρρίπτει διάφορα πρότυπα ως πρόεδρος.

«Ξέρει ακριβώς τι να πει και τι να μην πει, ώστε να αποφύγει τη φυλακή, αλλά πλησιάζει τόσο πολύ που φαίνεται σε όλους όταν παραβιάζει το νόμο», είχε πει ο Πρατ σε ηχογραφημένη συνομιλία του.



Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το σενάριο για τη σύγκρουση που παγώνει το αίμα - Έξι βήματα πριν τον Γ' Παγκόσμιο

Θεσσαλονίκη - Βίντεο: Η προσπάθεια γιατρού του ΕΚΑΒ να διασωληνώσει την 39χρονη που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης