Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Η στόχευση εκκλησιών συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Η στόχευση εκκλησιών συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η επίθεση κατέστρεψε την πρόσοψη της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου και προκάλεσε την κατάρρευση ενός παρακείμενου κτιρίου - Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Orthodox_Church
Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε την «έντονη καταδίκη» του για την επίθεση στον εκκλησιαστικό χώρο στη Γάζα.

«Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο.



Κλείσιμο
Μάρτυρες είπαν στο Γαλλίκό πρακτορείο ειδήσεων ότι η επίθεση φαίνεται να είχε στόχο σημείο κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, όπου πολλοί Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει εν μέσω βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Μάρτυρες είπαν ότι η αεροπορική επίθεση κατέστρεψε την πρόσοψη της εκκλησίας και προκάλεσε την κατάρρευση ενός παρακείμενου κτιρίου, προσθέτοντας ότι πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.



Η εκκλησία που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται κοντά στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο «Αλ Αχλι» που βομβαρδίστηκε πριν από δύο ημέρες.






Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη Γάζα

Άγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ' αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης