ΗΠΑ: Σάλος με τις εμπρηστικές αναρτήσεις υπαλλήλου του υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας υπέρ της Χαμάς

ΗΠΑ: Σάλος με τις εμπρηστικές αναρτήσεις υπαλλήλου του υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας υπέρ της Χαμάς

Η 36χρονη Νέτζουα Άλι τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μετά τις αντιδράσεις για τις προκλητικές αναρτήσεις της με βρισιές προς το Ισραήλ

nejwa
Σε υποχρεωτική άδεια τέθηκε μια υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν αναρτήσεις που έκανε στα social media υπέρ της Χαμάς και κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εμπρηστικές αναρτήσεις της 36χρονης Νέτζουα Άλι περιλάμβαναν φράσεις όπως «Να πάει να γ@@ει το Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι για την καταστροφή σας» αλλά και μία εικόνα που έδειχνε αλεξιπτωτιστές οπλισμένους με ΑΚ-47, η οποία συνοδευόταν από τη λεζάντα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αιφνιδιαστική επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου, αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στην ισραηλινή επικράτεια με αλεξίπτωτα και σκόρπισαν τον θάνατο. Οι ισραηλινοί νεκροί από τη συγκεκριμένη επίθεση έχουν φτάσει τους 1.400, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές Αρχές.

ali_1
Κλείσιμο


Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η 36χρονη εργαζόταν από το 2019 στις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα παροχών ασύλου, προτού μεταφερθεί στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Οι πρόσφατες αναρτήσεις της μάλιστα αποτέλεσαν αφορμή για την αποκάλυψη της προηγούμενης επαγγελματικής της ιδιότητας ως εκπρόσωπος Τύπου της «Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», που επίσης εγείρει προβληματισμούς.

Δημοσίευμα της Daily Wire αποκάλυψε ότι για χρόνια η Άλι δημοσίευε αναρτήσεις κατά του Ισραήλ. Σε παλαιότερη ανάρτησή της χαρακτήριζε ως αηδιαστική την προνομιούχα θέση ορισμένων Ισραηλινών και Αμερικανών. «Θεωρώ κάθε Ισραηλινό υπεύθυνο για τις ενέργειες της κυβέρνησής του αν δεν μιλήσει κατά του Ισραήλ», έγραφε χαρακτηριστικά.

ali_2


Στις 9 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά την αιματηρή επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς πόσταρε ένα βίντεο με τίτλο «Να πάει να γ@@@ει το Ισράηλ και όποιος εβραίος το υποστηρίζει». Ο 36χρονη δημοσίευσε ακόμη μια φωτογραφία με το μήνυμα «Ένα έθνος που δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο τον Αλλάχ, έχει όλα όσα χρειάζεται», μαζί με μια αντισημιτική καρικατούρα.

Στο πλαίσιο της εργασίας της για τις αμερικανικές υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, η 36χρονη εργαζόταν με αιτούντες ασύλου, και ήταν υπεύθυνη για την «εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανονισμών μετανάστευσης όσον αφορά στις αιτήσεις ασύλου». Ο σάλος που προκάλεσαν τα τελευταία 24ωρα οι αναρτήσεις της είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εχθές σε υποχρεωτική άδεια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

ali_3




Ειδήσεις σήμερα:

Βαθαίνει η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Χουρδάκη: «Μου ζητήθηκε να συμφωνήσω να παραδώσω την έδρα»

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σοβαρό τροχαίο στο Χαλκούτσι Ωρωπού - Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης