Τελ Αβίβ - Μπάιντεν: Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν ό,τι για μας η 11η Σεπτεμβρίου αλλά επί 15!

Τελ Αβίβ - Μπάιντεν: Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν ό,τι για μας η 11η Σεπτεμβρίου αλλά επί 15!

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» - Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου από το Τελ Αβίβ - Δρομολογεί σημαντικό πακέτο αμυντικής στήριξης για το Ισραήλ και ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους $100 εκατ. για Γάζα και Δυτική Όχθη - Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Νετανιάχου

lcimg-4cce3d31-1f5c-46d0-9ef9-f6f22f75771d
«Η Χαμάς προχώρησε σε θηριωδίες που θυμίζουν τις χειρότερες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους» υπογράμμισε σε νέες του δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι η επίθεση που εξαπολύει η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι σαν να έγινε στις ΗΠΑ 15 φορές η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανακοίνωσε, μάλιστα, αμερικανική χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, ενώ θα ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση για την αποδέσμευση «πρωτοφανών», όπως χαρακτηριστικά είπε, αμυντικών κονδυλίων για το Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ, όπου και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας «δείχνοτας» το Ισλαμικό Τζιχαντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε μήνυμα προειδοποίησης προς οποιαδήποτε πλευρά σκοπεύει να στραφεί εναντίον του Ισραήλ: «Μην, μην, μην». Με αυτές τις λέξεις επανέλαβε τη συνέχιση της παροχής στήριξης στο Ισραήλ. 

«Η επίθεση θα έχει προκαλέσει στους Ισραηλινούς σοκ, πόνο, οργή που εγώ όπως και πολλοί Αμερικανοί θα καταλάβαιναν» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
«Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί» πρόσθεσε. 

«Ο κόσμος παρακολουθούσε τότε. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τι δήλωσε για τους ομήρους

«Δεν υπάρχει υψηλότερη προτεραιότητα από την απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς», τόνισε ο Μπάιντεν.

Αναφέρθηκε στις απώλειες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες Ισραηλινών που «χάθηκαν» στον πόλεμο. 

«Κάτι που δεν χάνεται ποτέ πραγματικά είναι η αγάπη σου γι' αυτούς» είπε με εμφανή συγκίνηση. 

«Το πακέτο άμυνας για το Ισραήλ»

«Το κράτος του Ισραήλ γεννήθηκε για να είναι ένα ασφαλές μέρος για τον εβραϊκό λαό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αν η χώρα δεν υπήρχε σήμερα «θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Συνέχισε λέγοντας ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα θα ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο ένα «πρωτοφανές» πακέτο για την άμυνα του Ισραήλ.

«Ισραηλινοί δεν είστε μόνοι σας. Θα σταθούμε δίπλα σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» συμπλήρωσε. Ποσευχήθηκε για όλους όσοι δίνουν μάχη για την ειρήνη: «Θέε μου, προστάτευσε αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο». 

«Πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ειρήνη και να δημιουργήσουμε έναν δρόμο ώστε τόσο ο ισραηλινός όσο και ο παλαιστινιακός λαός να μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση της Ομπρέλας στον Κασσελάκη - Τον κατηγορεί για νεοφιλελεύθερες θέσεις και αντικαταστατική συμπεριφορά

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για συντάξεις, επιδόματα και προσωπική διαφορά

Δίκη Πισπιρίγκου: Οχι στο αίτημα Κούγια για νέα τοξικολογική στο αίμα της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης