Στο Μπακού ο Ερσίν Τατάρ - «Σε νέα περίοδο» οι σχέσεις Αζερμπαϊτζάν - ψευδοκράτους

Στο Μπακού ο Ερσίν Τατάρ - «Σε νέα περίοδο» οι σχέσεις Αζερμπαϊτζάν - ψευδοκράτους

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης βλέπει ανάπτυξη των σχέσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ανώτατη εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις, ο πολιτισμός και η τέχνη

ersin_tatar
Πολύ επιτυχημένη και παραγωγική χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Μπακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν έχουν εισέλθει σε μια νέα περίοδο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνάντησής του με τον Αζέρο πρόεδρο και την στήριξη που εξέφρασε στον τουρκοκυπριακό «λαό», ο Ε. Τατάρ είπε ότι ο Ι. Αλίεφ του ανέφερε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη αδικία ευρισκόμενος κάτω από «απομόνωση» και «εμπάργκο» - όπως ισχυρίστηκε - και με τον καιρό αυτές οι δυσκολίες θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με ενότητα και ομοψυχία. Του είπε επίσης ότι είναι σημαντική η αποδοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) ως παρατηρητή και η εκπροσώπησή του σε διάφορους τομείς.

«Ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μας με το Αζερμπαϊτζάν εισήλθαν σε μια νέα περίοδο». Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έγιναν πολλές επαφές, όμως ως αποτέλεσμα των οδηγιών που θα δοθούν μετά από αυτή την επίσκεψη, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ανώτατη εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις, ο πολιτισμός και η τέχνη.

Απευθυνόμενος προς εκπροσώπους συνδέσμων και οργανώσεων με τους οποίους συναντήθηκε στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στο Μπακού, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ψευδοκράτος θα καταστεί πιο ορατό στις διεθνείς διοργανώσεις. «Είναι πλήρης η πεποίθησή μας ότι θα πετύχουμε τον στόχο της αναγνώρισης στη μετέπειτα διαδικασία με την αποδοχή μας και την εμφάνιση αυτής της πραγματικότητας».

Ενισχύθηκαν οι σχέσεις τους με το Αζερμπαϊτζάν σε σύγκριση με το παρελθόν, είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να αυξηθεί αυτή η συνεργασία και ότι ο πρόεδρος Αλίεφ τού ανέφερε ότι «θα τους στηρίζει πάντα και πως γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος αδικεί τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Κλείσιμο
Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη φιλία ανάμεσα στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Ε. Τατάρ είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η μεταφορά πετρελαίου και αερίου στις παγκόσμιες αγορές μέσω Τουρκίας. Υποστήριξε επίσης ότι λόγω της γεωγραφική θέσης του το ψευδοκράτος αποτελεί την ασφάλεια όλων των εργασιών που θα γίνουν στο φυσικό αέριο, την ενέργεια και το εμπόριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοψία στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ: «Παντού γύρω μας μυρωδιά θανάτου»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποιούν το Ισραήλ: Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη


Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ του Βόλου - Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λιαδέλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης