Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν τη Δευτέρα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν τη Δευτέρα

Η δεύτερη επίσκεψη έρχεται καθώς το Ισραήλ προειδοποιεί για μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη χερσαία εισβολή στη Γάζα

BLINKEN_NETANAHIOU_
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει δεύτερη στάση στο Ισραήλ τη Δευτέρα για περαιτέρω διαβουλεύσεις με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να περιορίσει την απειλή επέκτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος προσγειώθηκε στο Ισραήλ για συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα θα προσγειωθεί ξανά για αρκετές ώρες τη Δευτέρα πριν επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον υπουργό.

Η δεύτερη επίσκεψη έρχεται καθώς το Ισραήλ προειδοποιεί για μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη χερσαία εισβολή στη Γάζα μετά την καταστροφική επίθεση της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Ακολουθεί ένα διπλωματικό σπριντ, καθώς ο Μπλίνκεν διέσχισε τη Μέση Ανατολή με στάσεις στην Ιορδανία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ΗΠΑ παροτρύνουν τους Άραβες εταίρους να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς και να αποτρέψουν την εμπλοκή μαχητικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ με έδρα το Λίβανο, στη σύγκρουση.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τη φονική επίθεση της Χεζμπολάχ το Ισραήλ αποκλείει τα σύνορα με τον Λίβανο

Στο 10,7% η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μειωμένη κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον α' γύρο

Μαρτυρία από το Ισραήλ - «Δεν ξέρω πότε θα ξαναδώ τα παιδιά μου» - Νοσοκόμα μιλά για τον εφιάλτη του πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης