Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία - Νεκρός ένας καθηγητής, τουλάχιστον δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία - Νεκρός ένας καθηγητής, τουλάχιστον δύο τραυματίες

Δείτε βίντεο από τις στιγμές της επίθεσης - Συνελήφθη ο 20χρονος δράστης με καταγωγή από την Τσετσενία  - Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» την ώρα της επίθεσης - Ο Μακρόν πηγαίνει στο σημείο της επίθεσης

gallia_sxoleio_2xr
Συναγερμός σήμανε γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη βόρεια Γαλλία, καθώς ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον δύο ανθρώπους στο Λύκειο Gambetta της πόλης Αράς. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ελιζέ, στο σημείο μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Κατά πληροφορίες του BFMTV, ο δράστης, ηλικίας περίπου 20 ετών, με καταγωγή από την Τσετσενία, ήταν καταγεγραμμένος στα αρχεία της Αστυνομιάς ως «πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια», ενώ την ώρα της επίθεσης, φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο νεκρός καθηγητής δίδασκε λογοτεχνία, ενώ από τους άλλους δύο τραυματίες (ένας εκπαιδευτικός και ένας φύλακας), ο ένας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Δεν φέρεται να υπάρχει μαθητής μεταξύ των τραυματιών. 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης



Κλείσιμο
Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, διακρίνεται ο δράστης, ντυμένος με ένα γκρι σακάκι, να ρίχνει στο έδαφος και να επιτίθεται με μανία στα θύματά του...




Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είναι απόφοιτος του Λυκείου, στο οποίο έσπειρε σήμερα τον θάνατο και τον τρόμο, συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν στο X (πρώην Twitter).



«Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο λύκειο Gambetta στο Arras. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Λίγη ώρα αργότερα, σήμφωνα με τα τοπικά μέσα, συνελήφθη και ο αδερφός του. 

gallia_sxoleio_mak

Στο μεταξύ, φάκελο για την υπόθεση άνοιξε η το γραφείο του Εισαγγελία της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Γαλλίας, για τις κατηγορίες της «δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση», της «απόπειρας δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση» και της «τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την προετοιμασία εγκλημάτων που θα επιφέρουν βλάβες σε πρόσωπα».

Ο νομάρχης του Πα-ντε-Καλαί και η Αστυνομία, έχουν καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η πόλη Αράς βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία στην περιοχή  Ω-ντε-Φρανς, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Πα-ντε-Καλαί, 162 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού. 

Η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμιέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, Ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποθρασύνθηκαν οι ληστές, μέρα μεσημέρι μπήκαν, έδεσαν και έκλεψαν 72χρονη στο Κεφαλάρι

Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 230 Ελλήνων από το Ισραήλ - Δείτε βίντεο


Με 150 ρουκέτες απάντησε η Χαμάς στην εντολή Ισραήλ για κατεπείγουσα απομάκρυνση αμάχων από τη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης