Απάντηση Χαμάς σε Μπάιντεν: Προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων του Ισραήλ

Απάντηση Χαμάς σε Μπάιντεν: Προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων του Ισραήλ

Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση χαρακτήρισε «εμπρηστικά» τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ

Collage_Maker-11-Oct-2023-12-58-AM-4475
Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς την Τρίτη χαρακτήρισε «εμπρηστικά» τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος καταδίκασε την άνευ προηγουμένου επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλτην οποία μάλιστα αποκάλεσε «τρομοκρατική της οποίας δηλωμένος σκοπός ύπαρξης είναι να σκοτώνει τους Εβραίους» και πως πρόκειται για μια πράξη «απόλυτου κακού».

«Αυτές οι παρατηρήσεις είναι μια προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων και του τρόμου της σιωνιστικής κυβέρνησης», αναφέρει σε δήλωση στην ιστοσελίδα της η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαμάς

Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς απορρίπτει και αποδοκιμάζει έντονα τα εμπρηστικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τα οποία συνέπεσαν με τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στα υπόλοιπα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Τέτοια σχόλια αποτελούν μια προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων και της τρομοκρατίας της ισραηλινής κυβέρνησης κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού.

Κλείσιμο
Η ομιλία του Προέδρου Μπάιντεν δεν έδειξε τις σφαγές που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού εν ψυχρώ και κάτω από τη μύτη όλου του κόσμου.

Η ομιλία του περιελάμβανε πολιτικές και νομικές πλάνες που αφορούσαν κατάφωρα το πλευρό της πιο ειδεχθούς αποικιακής κατοχής εποίκων στη Μέση Ανατολή και την πλήρη κάλυψη της ισραηλινής κατοχής για να συνεχίσει τις σφαγές της εναντίον ανυπεράσπιστων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων και να χρησιμοποιήσει τις πιο φρικτές μορφές συλλογικής τιμωρίας σε βάρος περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα σε κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων και συμβάσεων.

Η Χαμάς είναι ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια σε μια κατακριτέα αποικιακή κατοχή και υπερασπίζεται τον λαό της και τα δικαιώματά του στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση.

Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood ξεκίνησε για να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό και τους κρατούμενους και το τέμενος Al-Aqsa και να θέσει τέλος στην ισραηλινή επιθετικότητα, την πολιορκία και την κατοχή της πατρίδας τους.

Η Χαμάς καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και να αντιστρέψει την πολιτική διπλών προτύπων υπέρ της ισραηλινής κατοχής.

Το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης επαναλαμβάνει ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την πατρίδα του και τους μουσουλμανικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους του, συμπεριλαμβανομένου του τζαμιού Al-Aqsa, έως ότου επιτύχει τις νόμιμες φιλοδοξίες του για απελευθέρωση, επιστροφή και ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσά του.

hamas




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ - Οργή Μπάιντεν για τη Χαμάς: Βίασαν γυναίκες και τις παρουσίασαν ως τρόπαια - Υπάρχουν αναφορές για δολοφονημένα μωρά

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιανία η τελευταία της «γιορτή» - Ποιοι θα παραβρεθούν

Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης