Πόλεμος στο Ισραήλ: Μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ που στέλνουν στην περιοχή αεροπλανοφόρο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ που στέλνουν στην περιοχή αεροπλανοφόρο

Η Ουάσινγκτον καταστρώνει σχέδια για την ασφαλή απομάκρυνση Αμερικανών αμάχων από το Ισραήλ αν παραστεί ανάγκη

gerald__4_
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη πιο κοντά στο Ισραήλ, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στον στενό σύμμαχο.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το NBC που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματοςε, οι ΗΠΑ εξετάζει σχέδια για την απομάκρυνση των υπηκόων τους από το Ισραήλ αν παραστεί ανάγκη.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι προς το Ισραήλ κινείται η ομάδα του αεροπλανοφόρου Gerald Ford, ενώ θα αποσταλεί και μεγάλο «πακέτο» πυρομαχικών για το σύστημα Iron Dome.

Το αεροπλανοφόρο έχει 90 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και F-35C. Στην ομάδα πλοίων περιλαμβάνονται καταδρομικά και άλλα σκάφη επιφανείας, όπως και πυρηνικό υποβρύχιο.

Κλείσιμο
Αν υλοποιηθεί η απόφαση, τα σκάφη αναμένεται να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τους αμάχους (non-combatant), για την ώρα δεν υπάρχουν αποφάσεις ή εντολές, όπως αναφέρει το NBC. Στο παρασκήνιο γίνεται ο σχετικός σχεδιασμός και εξετάζονται τρόποι για την μεταφορά αμάχων στα πολεμικά πλοία και από εκεί σε ασφαλές σημείο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν αργότερα σήμερα, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν είχε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.



Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης