Ισραήλ: Παλαιστίνιοι μαχητές καταλαμβάνουν πόλεις, κρατούν και ομήρους - Δείτε βίντεο

Ισραήλ: Παλαιστίνιοι μαχητές καταλαμβάνουν πόλεις, κρατούν και ομήρους - Δείτε βίντεο

Το κανάλι 13 του Ισραήλ αναφέρει ότι 7 κοινότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς

poleis-israil-5
Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Ισραήλ μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς με ρουκέτες αλλά και από εδάφους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ήδη τουλάχιστον έξι άτομα.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα γίνεται σαφές, πως πριν από την Ισραηλινή αντεπίθεση Παλαιστίνιοι είχαν ήδη εισβάλλει σε μικρές πόλεις καταλαμβάνοντας ολόκληρες κοινότητες ενώ έπαιρναν και ομήρους.

Το κανάλι 13 του Ισραήλ αναφέρει ότι 7 κοινότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Αυτές περιλαμβάνουν τις πόλεις Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri και τη γενική διοίκηση της Γάζας.

xartis-1


Αρκετά βίντεο έρχονται στην επιφάνεια που φαίνεται να δείχνουν μια ηλικιωμένη ισραηλινή γυναίκα μέσα στη Γάζα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεκάδες Ισραηλινοί είναι όμηροι. Η γυναίκα που τραβάει το βίντεο λέει "καλώς ήρθατε αδελφή"- η γυναίκα στο καρότσι του γκολφ φαίνεται σοκαρισμένη/δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι συμβαίνει.


Την ίδια ώρα, πληθώρα βίντεο δημοσιεύονται στο Τwitter απεικονίζοντας Παλαιστίνιους μαχητές να αποθεώνονται από το πλήθος σε συνοριακές πόλεις του Ισραήλ που έχουν καταληφθεί, ή «απελευθερωθεί» όπως αναφέρεται.


Παλαιστίνιοι κατεδάφισαν «έξυπνο» φράχτη στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ για την εισβολή

 Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, παρουσιάζει μια μπουλντόζα Παλαιστινίων να κατεδαφίζει ένα συρμάτινο φράχτη smart τεχνολογίας στα σύνορα της Γάζας και από εκεί να ξεκινά μέρος της εισβολής.


Ισραηλινός στρατός: Χερσαίες μάχες στο Ισραήλ σε πολλά «σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας»

Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των μαχητών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Αυτή τη στιγμή, πολεμούμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας… Οι δυνάμεις μας μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος», δήλωσε ενώ ανέφερε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι «υπάρχουν απώλειες, φυσικά».

Βίντεο: Ένοπλοι πυροβολούν πολίτη που οδηγεί το αυτοκίνητό του στο Ισραήλ

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία του Ισραήλ, οι μάχες μαίνονται αυτή την ώρα σε 14 σημεία, ενώ στα εδάφη του Ισραήλ έχουν εισβάλει περίπου 60 «τρομοκράτες της Χαμάς».

Νωρίτερα, κάτοικοι πόλεων στο νότιο Ισραήλ έκαναν λόγο για ένοπλους μαχητές που κυκλοφορούσαν στους δρόμους των πόλεων και πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και προς τους περαστικούς ή στους τοίχους των σπιτιών.



Σε αυτό το πλαίσιο, ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε, φέρεται να δείχνει έναν πολίτη να οδηγεί το αυτοκίνητό του και να δέχεται ξαφνικά πυρά από μαχητές της Χαμάς. Ακολούθως, το όχημα φαίνεται να εκτρέπεται της πορείας του, με τον οδηγό προφανώς βαριά τραυματισμένο και ανήμπορο να το ελέγξει και να καταλήγει πάνω σε άλλα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα.




Ειδήσεις σήμερα

Σαντιάγο Καλατράβα: Οροφές που καταρρέουν, γέφυρες που γλιστράνε και χορός δισ. γύρω από τα έργα του

Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα ελληνοποιήσεων με τους αστυνομικούς - Η σύνδεση με τους «Vor V Zakone»


Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως τα τέλη του έτους - Τι πρέπει να ξέρουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης