Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα ότι η Βαρσοβία απέρριψε ένα κοινό ανακοινωθέν για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Γρανάδα.
Διπλωμάτες τόνισαν επίσης στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι Πολωνία και Ουγγαρία εμπόδισαν την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τη μεταναστευτική πολιτική.
Μετά την εξέλιξη αυτή μια κοινή ανακοίνωση θα αφορά μόνο το άλλο αντικείμενο των συνομιλιών της συνόδου, τη διεύρυνση της ΕΕ. «Ως ένας υπεύθυνος πολιτικός, απορρίπτω ολόκληρη την παράγραφο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής σχετικά με τη μετανάστευση», έγραψε ο Μοραβιέτσκι στο X.
Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα βγάλει ξεχωριστή ανακοίνωση για το μεταναστευτικό.
Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας για τη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι θα μπλοκαριστεί μια οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το θέμα.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.