Αλίνα Χαμπά: Ποια είναι η εντυπωσιακή Ιρακινή δικηγόρος στο πλευρό του Τραμπ - Τον θεωρεί «τον πιο ηθικό άνθρωπο στον κόσμο»!

Αλίνα Χαμπά: Ποια είναι η εντυπωσιακή Ιρακινή δικηγόρος στο πλευρό του Τραμπ - Τον θεωρεί «τον πιο ηθικό άνθρωπο στον κόσμο»!

Χριστιανή από το Ιράκ, η 39χρονη Αλίνα Χαμπά έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με τον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

habba-trump-m
Ανάμεσα στους δικηγόρους του εμφανίστηκε τη Δευτέρα για την αστική δίκη που αφορά τις απάτες του Trump Organization εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αν και έξω από την αίθουσα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, που όπως λέει τον κυνηγά συνεχώς, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στην αίθουσα ήταν μάλλον σιωπηλός.

Κλείσιμο




Στο πλευρό του ήταν η Αλίνα Χαμπά, μια δικηγόρος με μια ενδιαφέρουσα ιστορία και έντονη παρουσία στον ευρύτερο πολιτικό κύκλο του πρώην προέδρου.

Κατάγεται από οικογένεια Χριστιανών που μετανάστευσε από το Ιράκ τη δεκαετία του 1980 για να αποφύγει τις διώξεις, η ίδια όμως γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Ο πατέρας της, Σαάντ Χαμπά, είναι διακεκριμένος γαστρεντερολόγος με ευρεία αναγνώριση για το έργο του.




Στο παρελθόν η 39χρονη δικηγόρος είχε υπάρξει στέλεχος στον οίκο μόδας Marc Jacobs ενώ σήμερα κατέχει θέση στη νομική εταιρεία Habba Madaio & Associates LLP, με έδρα το Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ, περιοχή στην οποία ο Τραμπ κατέχει ένα κλαμπ με γήπεδο γκολφ.

Στον ιστότοπό της αναφέρει ότι «έχει εμπειρία σε πολλούς τομείς δικαστικών διαφορών», όπως τις εταιρικές διαφορές, την εμπορεία ακινήτων, τις κατασκευές και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.







Έχει αποκαλέσει τις κατηγορίες κατά του Τραμπ «σκευωρία και παρέμβαση στις εκλογές», ενώ για τον πρώην πρόεδρος πιστεύει ότι είναι «ο πιο ηθικός Αμερικανός που γνωρίζω».

Είναι μέλος της νομικής ομάδας του Τραμπ από τον Σεπτέμβριο του 2021, αντικαθιστώντας δικηγόρους που ήταν δίπλα του για χρόνια, όπως ο Μαρκ Κάσοβιτς και ο Τσαρλς Χάρντερ.

Η Χαμπά, που δηλώνει «πολύ θρήσκα» Καθολική, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, ενός γιου εννέα ετών, μιας κόρη επτά ετών και ένας γιος 15 ετών από τον προηγούμενο γάμο του συζύγου της. 





Τις στενές σχέσεις με τον Τραμπ μαρτυρά το πλήθος των φωτογραφιών μαζί του στο Instagram της (στο οποίο κυρίως εμφανίζεται σε κοσμικές εκδηλώσεις) και μια ιστορία που μοιράζεται μαζί μας. Όταν ο Τραμπ υπέγραψε στο χέρι της μικρής, αυτή είπε ότι «δεν θέλει να το πλύνει ποτέ»...








Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: «Έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν σε εμάς, τα παιδιά» λέει η κόρη του θύματος

Ασπρόπυργος: Το λάθος που «πρόδωσε» τους δολοφόνους του 54χρονου σεκιούριτι - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Κίνηση στον Κηφισό: Τι χρειάζεται για να μην σπαταλάμε έως και δύο ώρες παραπάνω στον δρόμο καθημερινά - Συγκοινωνιολόγος εξηγεί

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης