Βρετανία: Αυτός που έκοψε το ιστορικό δέντρο του «Ρομπέν των Δασών» ήταν επαγγελματίας και είχε συνεργό, γράφει ο Τύπος

Βρετανία: Αυτός που έκοψε το ιστορικό δέντρο του «Ρομπέν των Δασών» ήταν επαγγελματίας και είχε συνεργό, γράφει ο Τύπος

Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 60χρονος - Ο έφηβος αποφυλακίστηκε με εγγύηση

dentro
Σε δεύτερη σύλληψη προχώρησαν οι βρετανικές αρχές την Παρασκευή (29/9) για την κοπή της ιστορικής συκομουριάς, του δέντρου που βρισκόταν στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλίας επί τρεις αιώνες.

Το δέντρο, δίπλα στο τείχος του Αδριανού (μνημείο της Unesco), στο σημείο «Sycamore Gap», ήταν διάσημο ως «το δέντρο του Ρομπέν των Δασών» καθώς εκεί γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ομώνυμης ταινίας του 1991 με τον γοητευτικό ηθοποιό Κέβιν Κόστνερ.

Την προηγούμενη Πέμπτη, οι αρχές είχαν συλλάβει και ανέκριναν έναν 16χρονo ως τον «υπ' αριθμόν 1 ύποπτο».

Sycamore Gap: Boy, 16, arrested after Hadrian's Wall tree felled - BBC News
Κλείσιμο


Λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του 16χρονου αγοριού με εγγύηση, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας περίπου 60 ετών συνελήφθη και ανακρίνεται από τις αρχές.

«Η παράλογη καταστροφή αυτού του δέντρου που είναι αναμφίβολα ένα παγκοσμίου φήμης ορόσημο και ένας τοπικός θησαυρός, δικαίως οδήγησε σε μια έκρηξη σοκ, φρίκης και θυμού σε όλη τη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής επιθεωρήτρια ντετέκτιβ Rebecca Fenney-Menzies, όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post».

«Ελπίζω ότι αυτή η δεύτερη σύλληψη δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουμε αυτήν την κατάσταση και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να βρούμε τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Την ώρα που ξεχειλίζει η οργή των Βρετανών για τον άνθρωπο που τόλμησε να κόψει το παγκοσμίου φήμης δέντρο «Sycamore Gap», οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα ζητώντας τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν «σοκαρισμένοι και λυπημένοι» από την «πράξη βανδαλισμού» ενώ οι ντόπιοι αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος κατέστρεψε ένα δέντρο που έχει γίνει εδώ και καιρό κομμάτι του DNA αυτής της περιοχής κι έχει περάσει από χιλιάδες αλλαγές εποχών.

Η συκομουριά είχε ψηφιστεί ως το «δένδρο της χρονιάς» το 2016.

Ο γενικός διευθυντής του Πάρκου, Άντριου Πόαντ, υποστήριξε ότι το δέντρο ήταν «ένα σημαντικό και εμβληματικό χαρακτηριστικό τοπόσημο επί σχεδόν 200 χρόνια».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, μόνο ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να κόψει ένα τέτοιο δέντρο και το πιθανότερο είναι ότι είχε μαζί του και συνεργό.

Εφόσον η «δουλειά» έγινε στη διάρκεια της νύχτας, αυτός που έκοψε το δέντρο θα πρέπει να είχε κάποιον που μπορούσε να κρατάει δάδα ή έναν φακό για να φωτίζει το σημείο.

Η κοπή του δέντρου φέρεται να έγινε με αλυσοπρίονο κι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο άνδρας που αποφάσισε να κόψει το ιστορικό δέντρο, είχε χρησιμοποιήσει μία λευκή μπογιά για να μαρκάρει το σημείο όπου θα άρχισε να το κόβει.

Historic "Robin Hood Tree" chopped down by 16-year-old, who is facing charges


Από την πλευρά τους, οι εμπειρογνώμονες θέλουν να διαλευκάνουν τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η πλησιέστερη παμπ στο «Sycamore Gap» πρόσφερε κουπόνι 1.500 λιρών σε μετρητά σε όποιον παρείχε πληροφορίες στην τοπική αστυνομία που θα οδηγούσαν σε σύλληψη του καταστροφέα του δένδρου, σύμφωνα με το «Chronicle Live».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σόου Κασσελάκη στον Βόλο - Φτυαρίζει και βγάζει τα παπούτσια για να μπει στα σπίτια πλημμυροπαθών

Ιράκ: Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία με τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

- Πώς ψηφίζω & Που ψηφίζω: Μάθετε που και πως ψηφίζετε βήμα-βήμα
- Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
- Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης