«Αλαλούμ» στο δεύτερο ντιμπέιτ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Απουσίαζε ο Τραμπ

«Αλαλούμ» στο δεύτερο ντιμπέιτ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Απουσίαζε ο Τραμπ

Πυρά κατά του Τραμπ από τους επτά υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα - «Ντόναλντ Ντακ» τον αποκάλεσε ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι

debate1
Πυρά έναντι του «Ντόναλντ Ντακ»- όπως αποκάλεσε τον Τραμπ, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι-, εκτόξευσαν χθες οι επτά υποψήφιοι που έχουν βάλει πλώρη με τους Ρεπουμπλικανούς για τον Λευκό Οίκο στη δεύτερη τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλιφόρνια.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ήταν ο μεγάλος απών αλλά και το βασικό θέμα συζήτησης μ' έναν εκ των υποψηφίων να τον αποκαλεί «Ντόναλντ Ντακ».

Οι επτά υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έβαλαν τα δυνατά τους, αλλά απέτυχαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων με τον Τραμπ να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Τον επέκριναν δριμύτατα δύο από τους αντιπάλους του

Δύο από τους αντιπάλους του δισεκατομμυριούχου Τραμπ τον επέκριναν δριμύτατα για το ότι απείχε από το ντιμπέιτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ινστιτούτου «Ronald Reagan Presidential Foundation» στην Καλιφόρνια.

Αναφερόμενος στον σύζυγο της Μελάνια Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, μίλησε με ειρωνεία κάνοντας λόγο για έναν «αγνοούμενο».

«Θα έπρεπε να βρίσκεται απόψε εδώ. Οφείλει να υπερασπιστεί την ιστορία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ντόναλντ Ντακ»

Από την πλευρά του, ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ απουσιάζει από τα ντιμπέιτ υπό τον φόβο να αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «Ντόναλντ Ντακ».

Με το βλέμμα στην κάμερα, ο Κρίστι είπε για τον εσωκομματικό του αντίπαλο: «Δεν είσαι εδώ απόψε επειδή φοβάσαι να βρεθείς εδώ για να υπερασπιστείς την ιστορία σου. Αποφεύγεις αυτά τα πράγματα».

Κλείσιμο
Trump called 'Donald Duck' by Chris Christie during second GOP debate #Shorts


Ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος επί θητείας Τραμπ, επιτέθηκε με το... γάντι στο πρώην «αφεντικό του» για την επιθυμία του να συγκεντρώσει τις εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις εξουσίες των πολιτειών.

Ωστόσο, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι ήταν η μόνη που στάθηκε στο ύψος της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα New York Post. «Ήταν πειστική και επιθετική όσο έπρεπε», προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

Μιλώντας για τον Τραμπ, η Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι απέτυχε παταγωδώς να προσεγγίσει την Κίνα καθώς επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο εμπόριο και όχι στα γενικότερα ζητήματα ασφαλείας.


«Στόχος» και ο πρόεδρος Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγινε επίσης «στόχος» των επτά υποψηφίων, οι οποίοι τον επέκριναν για την οικονομική και τη μεταναστευτική του πολιτική, γράφει το BBC και προσθέτει ότι οι υποψήφιοι αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς ανταλλάσσοντας επιθέσεις μεταξύ τους.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι, νεοφώτιστος στην πολιτική σκηνή, είχε δεχθεί έντονα τα πυρά των αντιπάλων του από το πρώτο ντιμπέιτ τον Αύγουστο.

«Κάθε φορά που σας ακούω, νιώθω λίγο περισσότερο χαζή», δήλωσε η Χέιλι αφού ο Ραμασουάμι δικαιολογήθηκε επειδή άνοιξε λογαριασμό στο TikTok, πλατφόρμα που ανήκει σε κινεζική εταιρεία και η οποία έχει προκαλέσει την ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων. Ο Ραμασουάμι τόνισε ότι τη χρησιμοποιεί για να έρχεται σε επαφή με τη νέα γενιά.

Republican candidates attack each other and go after Trump in second presidential debate



Στο Μίσιγκαν ο Τραμπ την ώρα του ντιμπέιτ

Από τη πλευρά του, ο Τραμπ, που στις δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος και με μεγάλη διαφορά έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων δεν εμφανίστηκε, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ντιμπέιτ πριν από ένα μήνα, και πιθανότατα να μην εμφανιστεί ούτε στο επόμενο.

Την ώρα που οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι διασταύρωναν τα ξίφη τους στην δεύτερη τηλεμαχία, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε προηγηθεί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους απεργούς.

Donald Trump speaks to auto workers in Michigan


«Οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν προέδρους»

Στην τελευταία ερώτηση της βραδιάς, ο Ρον Ντε Σάντις κλήθηκε να απαντήσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του Τραμπ.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν βγάζουν προέδρους. Οι ψηφοφόροι τους βγάζουν. Και θα φτάσουμε στους πολίτες», τόνισε.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να έχουν ακόμη επηρεαστεί από κανέναν από τους υποψηφίους που εμφανίστηκαν χθες το βράδυ.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει 91 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε τέσσερις ποινικές υποθέσεις με τους υποψηφίους των προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων να δυσκολεύονται να ανατρέψουν το σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Προηγείται ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Πρόσφατη δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου NBC News που διεξήχθη τον μήνα που διανύουμε έδειξε ότι ο Τραμπ έχει την υποστήριξη του 59% των πιθανών Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές, δίνοντας στον τέως πρόεδρο προβάδισμα 43 μονάδων έναντι του ΝτεΣάντις.

Εκτός από τον Τραμπ και τον ΝτεΣάντις, οι υπόλοιποι υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων παραμένουν καθηλωμένοι σε μονοψήφια ποσοστά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

«Αλαλούμ» και ακραίες προτάσεις

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, σε πολλά στιγμιότυπα, οι συμμετέχοντες φώναζαν ο ένας στον άλλον σε μια προσπάθεια να ακουστούν, μετατρέποντας τη συζήτηση σε τηλεοπτικό «αλαλούμ».

Στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή των ψηφοφόρων, κάποιοι συμμετέχοντες στο ντιμπέιτ κατέθεσαν ακραίες προτάσεις σχετικά με ζητήματα όπως βία και η οπλοκατοχή, το φυλετικό ζήτημα και το μεταναστευτικό.

Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ζήτησε την υιοθέτηση «επιβολή ταχείας θανατικής ποινής για οποιονδήποτε εμπλέκεται σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές της Αϊόβα, πολιτεία κλειδί για τις εκλογές, η πίεση ενισχύεται για τους υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα με τους Ρεπουμπλικανούς.




Ειδήσεις σήμερα:

Αυτόπτης μάρτυρας για την πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Είχε χαμηλώσει πολύ... ξαφνικά άκουσα μία έκρηξη»

Μητσοτάκης: Οι σκέψεις μας είναι στον Βόλο και την Εύβοια - Θα είμαστε δίπλα τους


Για «θεσμικό πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ μιλά σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης