Αυστραλία: Στο φως email του διεστραμμένου Βρετανού ζωολόγου - «Είμαι άνθρωπος που θέλει πάντα έναν σκύλο κοντά του»

Αυστραλία: Στο φως email του διεστραμμένου Βρετανού ζωολόγου - «Είμαι άνθρωπος που θέλει πάντα έναν σκύλο κοντά του»

Πώς ο 52χρονος Μπρίτον, που δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και θανάτωση δεκάδων ζώων, έπειθε ιδιοκτήτες κατοικιδίων να του τα παραχωρούν

Britton-arthrou
Tα ψέματα που χρησιμοποιούσε για να πείσει τους ιδιοκτήτες σκύλων, που δεν μπορούσαν πια να προσέχουν το κατοικίδιό τους και έβαζαν αγγελία για να του βρουν καινούργιο σπίτι, αποκαλύπτουν email του διεστραμμένου Άνταμ Μπρίτον σε μια Αυστραλή γυναίκα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός ζωολόγος και ακαδημαϊκός που ομολόγησε πρόσφατα ότι κακοποίησε σεξουαλικά, βασάνισε και σκότωσε δεκάδες σκυλιά στην Αυστραλία, είχε ρυθμίσει να έρχεται ειδοποίηση στο κινητό του κάθε φορά που δημοσιευόταν στην πλατφόρμα Gumtree Australia μια αγγελία για πώληση ή παραχώρηση σκύλου. Στη συνέχεια, επικοινωνούσε με τον ιδιοκτήτη ή το πρόσωπο που είχε βάλει την αγγελία, και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για να πάρει στα χέρια του το επόμενο θύμα του.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει το περιεχόμενο των ανατριχιαστικών μηνυμάτων που έστειλε ο Μπρίτον σε μία γυναίκα, η οποία είχε βάλει αγγελία που αφορούσε τη σκυλίτσα της αδελφής της.

kiki_1
Κλείσιμο


Σύμφωνα με την Αυστραλή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, η «Κίκι» ήταν ένα από τα τρία εγκαταλειλειμμένα κουτάβια που είχε βρει η οικογένειά της. Το ένα θηλυκό το είχε υιοθετήσει η ίδια, ενώ τα άλλα δύο, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό, είχαν πάει στην αδελφή της και σε μια φίλη της αντίστοιχα. Ωστόσο, όταν η αδελφή της γυναίκας αρρώστησε και χρειάστηκε να παραμείνει για καιρό στο νοσοκομείο, η μόνη λύση ήταν να βρεθεί ένα καινούργιο σπίτι για την «Κίκι», αφού το δικό της σκυλάκι αντιδρούσε στην παρουσία άλλων ζώων στο σπίτι.


kiki_2


Όπως εξήγησε η γυναίκα στην Daily Mail, o Μπρίτον επικοινώνησε μαζί της στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021, γράφοντάς της στο μήνυμά του ότι η δική του σκυλίτσα είχε πεθάνει λίγους μήνες νωρίτερα και ο ίδιος αναζητούσε νέο κατοικίδιο.

«Με ενδιαφέρει πολύ να γνωρίσω το 1,5 ετών κορίτσι σας με σκοπό να της προσφέρω ένα καλό σπιτικό», έγραφε ο 52χρονος, επισημαίνοντας ότι ζει σε ένα σπίτι με μεγάλο οικόπεδο, όπου το σκυλάκι θα μπορεί να τρέχει και να παίζει ελεύθερα. «Δεν έχω πάρει άλλο σκύλο από τότε που έχασα το δικό μου κορίτσι. Όμως μου λείπει και χρειάζομαι καινούργια παρέα. Μπορώ να σας βοηθήσω προσφέροντας στην "Κίκι" ένα καλό σπίτι», πρόσθετε στο μήνυμά του ο άνδρας.

Στην πραγματικότητα, εκείνο το διάστημα ο Μπρίτον είχε ήδη δύο ελβετικούς ποιμενικούς, την Ούρσα και τον Μπολτ, που κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια, ενώ προμηθευόταν τακτικά και άλλα ζώα από αγγελίες για ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του.

gumtree


Η Αυστραλή απάντησε στο email του Μπρίτον εξηγώντας ότι ο μόνος λόγος που έψαχνε νέο σπίτι για την «Κίκι» ήταν επειδή αναγκάστηκε, και περιγράφοντας το σκυλάκι ως πολύ τρυφερό αλλά κάπως επιφυλακτικό με τους αγνώστους.

«Λυπάμαι που προβλήματα υγείας σάς αναγκάζουν να δώσετε την «Κίκι», σίγουρα ήταν δύσκολη απόφαση. Ίσως μπορώ να σας διευκολύνω όμως διασφαλίζοντας ότι θα έχει ένα καλό σπίτι κοντά μου. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν πάντα έναν σκύλο κοντά τους, αλλιώς το σπίτι μου φαίνεται άδειο», απάντησε ο Μπρίτον στη γυναίκα, που πείστηκε για τις καλές του προθέσεις και δέχτηκε να γίνει η υιοθεσία.

gum_2


Μερικές μέρες μετά, ο Βρετανός της έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι το σκυλάκι είναι «πολύ γλυκό» και ότι «έχουν ήδη αρχίσει να δένονται».

gum_3


Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης, η «Κίκι» κατέληξε νεκρή μέσα σε μία εβδομάδα από τη νέα της υιοθεσία.

Κάποια στιγμή μέσα στο διάστημα από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μπρίτον πήγε την «Κίκι» και άλλα δύο μεγάλα σκυλιά, ονόματι «Ρόουζ» και «Μεριλού» σε ένα μεγαλο κοντέινερ κοντά στο σπίτι του, που είχε διαμορφώσει ως «δωμάτιο βασανιστηρίων». Εκεί βίασε και βασάνισε μέχρι θανάτου και τα τρία αθώα πλάσματα.

Στις 16 Οκτωβρίου, η πρώην ιδιοκτήτρια της «Κίκι» του έστειλε μήνυμα ρωτώντας πώς τα πήγαινε η σκυλίτσα. «Τα πάει πολύ καλά» απάντησε εκείνος, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι έχει προσαρμοστεί τέλεια στο νέο της σπίτι.

H γυναίκα και η αδελφή της έμαθαν τελικά την αλήθεια για το τι συνέβη στην σκυλίτσα πέρυσι, όταν τους τηλεφώνησε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βόρειας Επικράτειας. Το σοκ που βίωσαν ήταν μεγάλο, και ένιωσαν συντετριμμένες από όσα άκουσαν.

«Μακάρι να μην την είχα δώσει ποτέ και να είχα καταφέρει κάπως να την κρατήσω» λέει σήμερα η πρώην ιδιοκτήτρια της Κίκι, χαρακτηρίζοντας τον Μπρίτον άρρωστο, διεστραμμένο και φρικτό άνθρωπο.


Ειδήσεις σήμερα:

90χρονος βελονιστής επιτέθηκε σεξουαλικά σε ασθενή του αφού «της προκάλεσε μερική παράλυση»


«Λιμνούπολη» ο Βόλος από την κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Δραματικά βίντεο

Βίντεο: Τι ισχύει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης